20 november 2015

Qvindeoverfald i Gothersgaden.

Onsdag den 31. juli om formiddagen kl. halvtolv kom et velskabt og velklædt fruentimmer i følge med en mandsperson gående på fortovet i Gothersgade henimod Kongens Nytorv. En velbekendt slagterenke der møder dem, befaler mandspersonen at gå hjem og slår derpå fruentimmeret med knyttet næve i ansigtet således at underkæben flækkedes og det foreholdt lommetørklæde fyldtes med blod. Mandspersonen var fej nok til at lystre den djærve kvindes kommando uden at tage sig af det så voldsomt overfaldne fruentimmer. Og de som tilfældigvis var vidner til dette afskyelige optrin, var således beskæftigede at de ikke kunne komme til, før den lidende part allerede stiltiende have forføjet sig bort. 

Da nu ethvert voldeligt overfald bør straffes strengt og det ville være sørgeligt om den ligegyldighed hvormed vores slagtere anser blod og blødende kreaturer, også skulle forplante sig til disse kvinder og børn, så at enhver virkelig eller indbildt fornærmelse mod dem kunne skulle kunne afvaskes med blod, så var det at ønske at den ubekendte dame ville påklage sig for politiretten hvor man kan vente at hun vil ske behørig ret. Skulle hun frygte for ikke at have flere vidner end hendes medfølger, der var fej nok til at forlade hende under overfaldet, så behøver hun blot at henvende sig til Politivennens udgiver der vil opgive hende en mand som tillige med 2 andre har set hvorledes hun uden på stedet at have givet nogen foranledige årsag på anførte måde voldsomt er blevet overfaldet.

(Politivennen nr. 344. Løverdagen den 3die August 1822, s. 5573-5574).

"Et velskabt og velklædt fruentimmer kom i følge med en mandsperson gående på fortovet i Gothersgade henimod Kongens Nytorv. En velbekendt slagterenke slår fruentimmeret med knyttet næve i ansigtet således at underkæben flækkedes." (Gothersgade 2015 nær Kongens Nytorv, til venstre ude af fotoet. Eget foto)

Redacteurens Anmærkning.

Artiklen besvares i Politivennen nr. 345. 10. august 1822.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar