09 februar 2016

En Stankfabrik inden for Stadens Volde.

I København hvor politiets gode foranstaltninger sørger så meget for gadernes renlighed, kan man ikke uden forundring og væmmelse passere et sted der er lige så afskyeligt for øjet som for lugten, og især bliver utålelig om sommeren. Nævnte sted er ved plankeværket lige over for volden mellem Kongens Have og Sølvgades kaserne hvor det i mange år har været benyttet af de soldater der bor i kasernen, til at lade deres vand, uden at derfra er afløb til nogen af siderne.

Ifald det fremdeles findes passende at det omtalte sted skal tjene til denne bestemmelse, så ville det være ønskeligt at den ansvarlige traf den foranstaltning at vandet fik afløb til volden eller stadsgraven gennem
 dertil anlagte rør eller ved en anden indretning for at forebygge den nævnte ubehagelighed.

(Politivennen nr. 488. Løverdagen den 7de Mai 1825, s. 9668-9669)

"Plankeværket lige over for volden mellem Kongens Have og Sølvgades kaserne har i mange år været benyttet af de soldater der bor i kasernen, til at lade deres vand, uden at derfra er afløb til nogen af siderne". (Sølvgades Kaserne til venstre, Sølvgade og muren langs Kongens Have. Åstedet for artiklen? Eget foto, 2016)

Redacteurens Anmærkning

Muren langs Sølvgade er af nyere dato, så der kan have været et plankeværk i stedet formentlig i forbindelse med en udvidelse af Sølvgade.

Artiklen gentages i Politivennen nr. 504, 27, august 1825.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar