18 februar 2016

Fæle Unoder i Rosenborg Slotshave.

Anmelderen ved ikke om det påhviler politiet eller kommandantskabet at våge over ordenshåndhævelsen i Rosenborg Slotshave. Hvad han derimod ved er at der ofte indfinder sig sådanne kvindelige skabninger som ikke alene afstedkommer uordener, men som endog ved deres tøjlesløse væsen og frække tale sårer ethvert kvindeligt subjekt der ikke som de har trådt al sædelighed og velanstændighed under fode.

Således var anmelderen fredag aften i forrige uge vide til at en slump løse og slet klædte fruentimmer i forening med en trop lazaroner drev et sådant uvæsen i haven som velanstændigheden forbyder at omtale og som af rette vedkommende burde revses med eftertrykkelig straf. Da de ved indgangen til haven ophængte plakater giver tilstrækkelig anledning til at antage at skildvagterne er berettiget til at nægte sådanne personer adgang, så synes det underligt at man så ofte ser dem drive deres uvæsen i samme. Jævnlige patruljer det være sig nu af politiet eller militæret, ville vist nok være det kraftigste middel til at standse sådant uvæsen.

(Politivennen nr. 498. Løverdagen den 16de Juli 1825, s. 9844-9845)


"Et enligt, tarveligt, men anstændig klædt fruentimmer blev angrebet af 2 kvindemennesker af allerlaveste slags, og overøses med de groveste, pøbelagtigste og mest uhøviske skældsord". (Kronprinsessegade og Kongenshave, 1835. H. G. F. Holm)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar