17 juli 2017

Om Øl.

En af livets uundværlige fornødenheder er unægtelig godt, det vil sige godt brygget, øl. Men blandt alle de ting som Københavns beboere især om sommeren endnu savner meget, hører også denne gode, gamle nordiske drik. Enkelte bryggere brygger meget godt, kraftfuldt øl som er ganske klart, holder sig længe fra at blive surt og er både læskende og behageligt. Men intet bryggeri udmærker sig i denne henseende mere end bryghuset ved Langebro. Derimod er det hos adskillige bryggere meget tyndt, ofte uklart og meget tit bliver det snart surt og altså skadeligt for sundheden. Især har det øl som man henter hos øltapperne foruden tyndheden i almindelighed en afsmag som formodentlig stammer fra at de ikke gør flaskerne ret rene. 

Det var derfor ønskeligt om der måtte kunne opfindes et middel hvorved det blev gjort vanskeligere både for bryggerne og øltapperne at levere dårligt eller mådeligt øl. Den der kender et sådant middel, ville gøre sig fortjent af almenheden ved at offentliggøre det.

(Politivennen nr. 1385, Løverdagen, den 16de Juli 
1842. Side 456-457). 

Redacteurens Anmærkning.

Der må være tale om Kongens Bryghus ved Langebro som producerede øl i perioden 1771-1923. Modsat det nærliggende Christian IV’s Bryghus er det nedrevet. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar