Frederiksberg Communalbestyrelse.
Mødet den 28de Oktober.
- - -
12) I Anledning af den af Communalbestyrelsen tagne Beslutning om at lade Værnedamsveien brolægge var der fra Skolebestyrer Schneekloth indkommet en Skrivelse om Ulemperne for hans Skole (Værnedamsvei Nr. 11 og 13) ved en saadan Brolægning, idet han henstiller, om ikke, hvis Communalbestyrelsen troer at burde fastholde sin Beslutning, Brolægningen i alt Fald kunde skee med Træ eller hollandske Klinker. I sin over Skrivelsen afgivne Erklæring udtaler Veiudvalget, at Brolægning maa ansees nødvendig, for at Veien kan holdes ordentlig, hvorfor Udvalget indstiller, at der i Kiørebanens Midte henlægges 2 Rækker tilhugne Steen udfor Skolen, forsaavidt Hr. Schneekloth er villig til at udrede den dermed forbundne forøgede Udgift, c. 600 Kr. Birkedommeren vilde, efter at have erfaret hvilken overordentlig Vægt der fra Skolens Side lægges paa, at Brolægning ikke finder Sted, foreslaae, at man foreløbig udsætter Brolægningen af den udfor Skolen liggende Deel af Værnedamsvei. Topp fandt, at Communalbestyrelsen burde tage alt det Hensyn, den kunde, til den omhandlede Skole, der i saa høi Grad havde medvirket til Communens Befolkning med i økonomisk Henseende velstillede Familier. Lauritzen henstillede, om der ikke der var en god Lejlighed til at gjøre et Forsøg med Træbrolægning. Ingenieuren bemærkede, at Træbrolægning neppe egnede sig for vore Forhold. Den holder sig ikke tør, og det ildelugtende Vand, som sætter sig fast i den, udbreder Stank. Dernæst er den Art Brolægning kostbar, fordi den ikke er meget varig. Nellemann gjorte fremdeles opmærksom paa Vanskeligheden ved at faae Træ af lige Haardhed, hvilket var nødvendigt, da der ellers let fremkom Huller i Brolægningen. Han vilde gierne slutte sig til de 2 første Talere, men var paa den anden Side betænkelig ved, at Communalbestyrelsen skulde forandre en Beslutning, som for kort Tid siden havde taget, efterat Veiudvalget havde anseet den for nødvendig. Schlegel ønskede ogsaa at tage alt muligt Hensyn til Beboerne ved Veien, og navnlig til en Institution som denne, men maatte fremhæve det særdeles Vanskelige og Kostbare ved at holde den stærkt befærdede og forholdsviis smalle Værnedamsvei i en passende Stand under de nuværende Forhold. Sagen gik derefter til 2den Behandling.
- - -
(Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende 4. november 1875).
Fotograf Emil Stæhr (1827-1912): Værnedamsvej, Schneekloths Latin- og Realskole. Schneekloths Latin- og Realskole (1854) blev flyttet til Værnedamsvej i 1856. Efter en del sammenlægninger og navneforandringer (og en flytning i 1886) overtog staten den i 1919. Det flyttede i 1940'erne til Frederiksberg Alle, og igen i 1969 til Brøndby Møllevej. Efter at Københavns Amt havde overtaget det i 1986, eksisterede det indtil 1992 hvor det blev nedlagt. Bygningen på Værnedamsvej 13A findes stadig. Den er bl.a. blevet benyttet af Dansk Sløjdllærerforening. Det kongelige Bibliotek. Fri af ophavsret.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar