21 december 2014

Atter et Par Ord til Bedste for Publikums Øjne og Næser.

Allerede ofte er der i disse blade ønsket at den megen hensulende tang ved esplanademuren mellem Kastellet og toldboden måtte optages, ja endog med pengefordel kunne ske når som foreslået, dette sted indrettedes til en bådehavn.

Men samme sted har endnu en anden kilde til stank, den i den senere tid store slamkiste som er forlagt der. Det er en mangel som virkelig skriger om afhjælpning at denne så stinkende fos ikke som alle vore andre skarnkister, er dækket til. Denne pligt imod det store publikum som dels på esplanaden, dels på toldbodpladsen søger fornøjelse håber man snart at se afhjulpet. Dersom hertil behøvedes endnu flere bevæggrunde end dem øjet og næsen straks fremgiver, så tør man vel ytre at man for fremmedes skyld så meget som muligt bør skjule den skrækkelige vansir vores så skønne toldbodplads har fået ved dette ækle vælds forlæggelse der ind på.

Det hører ikke til min materie her at drøfte om dette også var det bedste sted til en skarnkistes anlæg, for havnens skyld.  Hvis det er sandt at denne kiste ikke bundfælder de grovere dele nok der fylder havneløbet - og om det er sandt hvad der virkelig er forsikret anmelderen at vandet ved bommen således forpestes af dette væld, at endog fiskene i kvaserne dør, hvis man ikke så hastig som muligt ser til at komme forbi stedet.

Så meget er vist at en god bedækning måske og en bedre indvendig indretning, ville i stor grad formindske denne kistes væmmelighed.

(Politivennen. Hefte 26, Nr. 334, 15. september 1804, 5316-5318)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar