08 februar 2016

To Ønsker paa Vesterbroe.

1) Der har før i dette blad været fremsat det ønske at vejen fra Vesterbro til tømmerpladsen måtte udbedres og beplantes med træer, ligesom de andre Farimagsveje, da denne vej bevandres af mange såvel til tømmerpladsen som til de i nærheden værende skydebaner. At dette ønske ikke allerede er opfyldt, må sikkert have sin grund i de vanskeligheder som ønskets fremsætter ikke kender. Men nu da denne vej tillige kan blive en promenadevej for de badegæster der vil besøge den nye anlagte badeanstalt, håber man at den magistrat der har hævet så mange vanskeligheder og forskønnet hovedstadens omegn med beplantede og velbanede veje, også vil hæve de hindringer der kunne være mod dette ønskes opfyldelse.

2) Det er alminelig kendt at fortovene på Vesterbro er belagt med små og spidse sten så at det er en sand pine at bevandre dem. For går man blot fra konsumtionshuset til indgangen til Frederiksberg Alle, så har man samme fornemmelse i fødderne som om man havde stået på pæle. De fleste spadserende eller de som har ærinde til Frederiksberg, går derfor om ad Gammel Kongevej. Denne vej er vist nok smuk og i henseende til den udsigt der findes fra samme, meget behagelig. Men man lider meget af den støv som de mange ekvipager der så hyppigt kører tl og fra Frederiksberg, opvækker, såvel i vindstille som i blæst. Man fremsætter derfor det ønske at disse fortove måtte omlægges med større sten som de hvormed fortovene i København er brolagte. For at gøre de medgående udgifter mindre mærkbar, kunne man begynde med det ene fortov i år og lade det andet bero til næste år.

(Politivennen nr. 486. Løverdagen den 23de April 1825, s. 9633-9634)

Redacteurens Anmærkning.

I Politivennen nr. 505, 3. september 1825, s. 9988-9989 bekendtgøres at der  nu er sket en forbedring af vejen, og håber at også træer bliver plantet. Det virker dog som vejen ikke blev ordentligt istandsat, se fx Politivennen nr. 1012, 23. maj 1835, s. 350-352

Ingen kommentarer:

Send en kommentar