27 januar 2023

Jordkørsel paa Vestre Kirkegaard. (Efterskrift til Politivennen)

Hr. Redaktør!

Måtte jeg bede "Social-Demokraten" optage en klage over den måde, hvorpå undertegnede er blevet generet under mit arbejde som privat gartner ved Vestre Kirkegård.

Jeg henvendte mig på egne og flere af mine kollegers vegne hos inspektør Bahnson på Vestre Kirkegårds kontor for at få tilladelse til at indføre nogle læs muldjord på kirkegården til øjeblikkelig brug til vedligeholdelse af de grave, vi har at passe. Som svar på min henvendelse fik jeg det, at jeg under ingen omstændigheder måtte køre ind med mere end et læs, og da jeg indvendte, at vi havde lejet hos en vognmand for den dag og gerne skulle have det hele ind med det samme, fik jeg kun det svar, at det kunne ikke nytte mig noget.

Hvilke motiver inspektøren har til at nægte os adgang med vogne til kirkegården, ved jeg ikke, og jeg skal i denne forbindelse blot bemærke, at der ikke lægges de vogne, som kører for stenhuggere, gelændersmede og inspektørens leverandører, nogen hindring i vejen.

Efter at to af mine kolleger hos inspektøren havde fået afslående svar på deres anmodning om at måtte køre jord ind, meddelte de, at de så ville køre ind uden tilladelse, da de skulle bruge jorden. Det lykkedes os også at få 3 læs kørt ind, men så gav inspektøren ordre til, at portene skulle lukkes og besættes med en dobbelt vagt. Vi måtte følgelig nøjes med den jord, vi havde fået ind, og fordelte den så på de forskellige gravsteder.

Jeg tillader mig nu at spørge, om ikke hr. Bahnson er gået en smule for vidt overfor os, der altid bestræber os for at overholde kirkegårdens ordensbestemmelser, ligesom alle henvendelser til inspektøren og hans folk foretages med høflighed.

Med tak for optagelse.
J. M. Iversen
Gartner.

(Social-Demokraten 17. december 1905)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar