21 marts 2024

Gravfredskrænkelsen på Assistens Kirkegård. (Efterskrift til Politivennen)

I Byrettens 1. afdeling sluttede dommer Eide i går sagen mod de tre unge mænd, kelnerne Aksel Larsen, Svend Aage Hansen og Jørgen Johansen, der i beruset tilstand har væltet et gravmonument på den katolske afdeling af Assistens Kirkegård, opbrudt døren til det gamle kapel, itubrudt en vandpost, fjernet et stol fra et gravsted og slået kirkegårdsbetjent Niels Hansen en lussing.

De slap med en bøde på 150 kroner hver, og kan de ikke betale, skal de i stedet indsættes i simpelt fængsel i 22 dage.

(Folkets Avis - København, 3. august 1928).


Hærværk på Assistens Kirkegård.

Landsretten så mildere på sagen end byretten.

Den 10. maj dinglede to berusede mennesker, en såkaldt journalist Jørgen Otto Johansen og en tjener Axel Gunner Larsen, gennem Assistens kirkegård. Det var ikke til at tage fejl af hvilken vej de var gået. Blomsterne var brækkede, en vandpost var revet itu, fere steder var stolene på gravene blevet fjernet, og et sted var oven i købet et 1½ meter højt monument blevet væltet.

Der indfandt sig en kirkebetjent Hansen som ville gelejde de berusede mennesker ud. Men herover blev Johansen så fornærmet at han med en flad hånd slog Hansen i ansigtet. Så blev politiet tilkaldt, og Johansen og Larsen blev taget med på stationen. Ved byretten blev de herrer hver idømt en bøde på 150 kr. 

Dommen blev appelleret til landsretten som mærkeligt nok viste sig at se mildere på forseelsen. Bøden blev nedsat for Johansens vedkommende til 75 kr. og for Larsen til 50. kr.

(Morgenbladet (København), 27. september 1928).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar