15 oktober 2018

Englandskrigen. (Efterskrift til Politivennen)

I forrige Uge have Fienderne taget et Odenseer baglastet Skib strax udenfor Fjorden ved Fyens Hoved, som skulde været til Kjerteminde for at lade Korn. Paa samme Tid havde de ogsaa taget et ved Egnen af Aarhus. (Iv. Av.)
Den 14de Juni havde den i Mariager-Fjord stationerede Roeflotille det Uhæld at miste dens 16 Aarers Chaluppe, som i Følge med Piken og Proviantsjagten vare paa Tilbageveien fra Aarhus, hvor de havde indtaget adskillige Fornødenheder for Flotillen. Den blev ved et Land[kau] kuldsejlet; en Mand tilsatte Livet. (Aarh. Av.)
Randers. Telegraf-Efterretninger: Den 17de Juni om Morgenen saaes 2 Fregatter at krydse imellem Fladstrand og Skagen; samme Dags Aften Kl. 8 saaes et Rangskib imellem Fornæs og Anholt at styre Øster efter. Den 18de om Morgenen Kl. 4 ankrede 1 Rangskib og 1 Fregat sønden for Havknuden og Grenaa-Kyst, til samme Tid saaes 1 Brig østlig; bemeldte Dags Morgen Kl. 1 passerede en Flaade Skagen ind ad Kattegat, bestaaende af 1 Brig, 2 Kuttere og 73 Koffardiskibe. Samme Dags Formiddag Kl. 11 ankrede en Brig sønden for Havknuden, som udsatte 3 Barkasser; om disses videre Foretagender er intet anmeldt endnu. Samme Dags Eftermiddag Kl. 4 lettede et Rangskib og en Fregat som laae til Ankers imellem Fyenshoved, Refsnæs og den sydlige Ende af Samsøe og styrede Nord efter. S. D. Aften Kl. 9 saaes fra Refsnæs 1 Rangskib og 2 Brigger at komme Syd fra og ankrede i Nærheden af Romsøe. Den 19de om Morgenen Kl. 4 lettede de sønden Havknuden til Ankers liggende 1 Rangskib og 2 Brigger og styrede Syd efter. S. D. om Formiddagen Kl. 9 synes en Flaade imellem Fladstrand og Skagen at styre Øster efter ud af Sigte; denne Flaade er formodentlig den samme som den 18de passerede Skagen. S. D. Eftermiddag Kl. 5 lettede 2 Brigger i Nærheden af Romsøe og ankrede igjen om Aftenen [...] imellem Fynshoved, Refsnæs og den sydlige Ende af Samsøe. Fra bemeldte Sted lettede den 20de om Morgenen Kl. 3 1 Rangskib, 1 Fregat og Brigger, tilligemed 1 Rangskib som laae i Nærheden af Romsøe og styrede Nord efter ud af Sigte. Den 19de om Aftenen Kl. 8 ankrede et Rangskib og 2 Brigger sønden for Havknuden. S. D. Aften Kl. 9 passerede 1 Brig og 1 Skonnert Skagen ind ad Kattegat. Den 20de om Aftenen Kl. 8 ankrede i Nærheden af romsøe 1 Rangskib, 1 Fregat og 1 Brig, som igjen lettede den 21de om morgenen Kl. 5 og gik Syd efter ud af Sigte fra Refsnæs. S. d. om Formiddagen Kl. 7 saaes en Flaade imellem 200 til 220 Koffardiskibe som gik Syd efter ad Storebelt ud af Sigte.

Dagen 26. juni 1813.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar