15 januar 2015

Uforsvarlig kørsel

(Efter indsendt)
Selvom et fruentimmer blev overkørt til døde sidste søndag aften i Springgade, må en højaldrende mand dog beklage at også siden at have været udsat for samme ulykkelige skæbne.

Pilestræde og i baggrunden krydset til Klareboderne/Møntergade, hvor Pilestræde skifter navn til Springgade. Det var her et fruentimmer blev overkørt med døden til følge. 

Det er vel ikke muligt at forebygge disse afskyeligheder med tvang. Enhver ulovlig kørsel bliver straffet så snart den angives på politikammeret. Det må man håbe at enhver, der så sådan uorden, ville bekvemme sig til. Men såre nyttigt ville det være, hvis enhver hyrekusk straks ville afskedige ham ved første lejlighed, hvor han enten ved selvsyn eller ved andres vidnesbyrd blev overbevist om, at hans karl kørte uforsvarligt. Om han end ellers havde nok så mange fortræffelige egenskaber.

(Politivennen nr. 359, 9. marts 1805, s. 5707)

Redakteurens Anmærkninger


Springgade 

Var indtil 1881 det stykke af Pilestræde som forløber mellem Møntergade og Landemærket. Se eventuelt bloggens kort fra Politivennens tid. (Klik på kortet for forstørrelse).