02 januar 2016

Til Erindring: I Anledning af det, den anonyme Forfatter i sidste Politieven af 17de Januar d. A. har udgivet, de "mosaiske Billetprangeres Handel med Loger" betræffende.

Det er meget besynderligt at den anonyme forfatter harmer så meget over de mosaister der udlejer loger på Det Kongelige teater og påbyrder dem alle de fejl og urigtigheder der måske i højere grad falder andre uden for dette samfund til last.

Således kan anføres efter Adressekontorets efterretninger, følgende kristne logeprangere hvis bopæle angives:

Møntergade nr. 55.
Sankt Pedersstræde nr. 113.
Kompagnistræde nr. 54.
Adelgade nr. 208.
Vognmagergade nr. 86.
Kompagnistræde nr. 72.
Klosterstræde nr. 88.
Valkendorffsgade nr. 160.
Landemærket nr. 150.
Holmensgade nr. 140.
Store Strandstræde nr. 211.
Borgergade nr. 122.
Bredgade nr. 174, litra A og 
Store Kongensgade nr. 255.

Det er derfor meget påfaldende at forfatteren kun dolerer over de mosaiske udlejere af logerne, da disse ikke overskrider betingelserne mere med de kristne.

Til ydermere bevis om at der findes lige så mange om ikke flere kristne end mosaister som forfatteren betitler "logeprangere" tjener: de for for et par måneder siden udkomne Adressekontorets Efterretninger efter hvilke der fra disse averteres 4 til 5 loger til bortleje. Skulle der altså efter foranførte blive spørgsmålet om hvem der var de største logeprangere, da vil uden tvivl svaret blive: "de kristne"

Til slut tilføjes: at de ubehageligheder som forfatteren påbyrder de mosaiske udlejere af loger i lige om end ikke højere grad, falder de kristne udlejere af loger til del.

(Politivennen nr. 421. Løverdagen den 24de Januar 1824, s. 6812-6813)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar