08 april 2016

Tre Uordener, som finde Sted ved og omkring Hovedvagten.

1.

Bag ved hovedvagten er på det lysegrå hjørnehus anbragt en trommelrende ud ad imod gaden hvorigennem alskens urenlighed fra køkkenvaskene føres ned i rendestenen. Denne har imidlertid ikke det fornødne afløb, hvolket foranlediger at det nedløbende fluidum bliver stående stille hvorved der især om sommeren opstår en pestilentialsk stand.

2.

På vagtens anden side mødes næsen af en ikke mindre ubehagelig stank som hidrører fra den væske der strømmer ud over gaden fra en derværende urinkrog. - Skulle det høre blandt umulighederne at afværge urinens laden i nævnte krog - noget anmelderen dog ikke kan skønne - da ville det dog vist nok være hensigtsmæssigt at lede samme udenfor det jerngitter der omgiver vagten, hvilket meget let kunne iværksættes.

3.

Jerngitteret er også i en højst mådelig forfatning hvorover der allerede før er ført anke gennem dette blad. 

Disse 3 uordener tillader man sig således at anbefale til høje vedkommendes godt forsorg, og man tør hvad de to sidste angår holde sig forvisset om at kommandantskabet ikke vil lade noget middel uudnyttet der kan tjene til at hæve det med så megen føje påankede.

(Politivennen nr. 592. Løverdagen den 5te Mai 1827, s. 280-282).

Redacteurens Anmærkning.

I Politivennen nr. 594, 19. maj 1827, s. 322 bekendtgjordes at jerngitteret nu var ved at blive repareret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar