30 juni 2023

En hyggelig Rede. (Efterskrift til Politivennen)

Fru Olsens "Pensionat" i Sverigesgade.

I Sverigesgade 61, hvor Vejen slaar en Bugt, ligger der et Hus saa smukt, og i dette Hus bor en fraskilt Kone. der hedder Fru Olsen. Hun har i længere Tid ernæret sig af at leje Værelser ud til unge Damer, hvem Dyden ikke trykkede, og det gik ved Nattetid overmaade fornøjeligt til.

Vidste Fru Olsen ikke, hvad der foregik inde paa de unge Damers Værelser? Hun siger selv, at det havde hun saamænd ingen Anelse om, men Politiet er meget utilbøjelig til at tro hende paa hendes Udsagn, og det har sat hende fast. sigtet for Rufferi. Hun tog 10 Kr. om Ugen af hver af de unge Piger, og da to delte Værelse, fik hun 30 Kr. om Ugen for hvert Værelse.

Fru Olsen er som sagt arresteret, og man har ført en Mængde Vidner mod hende, bl. a. flere af de unge Piger, der har boet hos hende, og som for Øjeblikket er indlagt paa "Tvangen" paa Sundholm. Politiet hævder, at Fru Olsen Ikke kan have været uvidende om, hvad der foregik paa Værelserne. og det sigter hende desuden for Værelse-Aager. Hun møder i Retten med sin privat engagerede Defensor.

(Aftenbladet (København) 17. november 1919).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar