14 oktober 2023

Børnenes Kontor. (Efterskrift til Politivennen).

Husk Børnenes Kontor!

Der ventes på sol i Adelgade.

Vor Fotograf tog i Gaar paa et af sine Strejftog ovenstaaemie karakteristiske Interiør fra det "indre" af et Hus i Adelgade.

Her sad et Par Smaabørn og læste flittigt paa deres Lektier. Det er snart Eksamenstid, og det gælder om at kunne kunde Geografi, Verdenshistorie og alt det andet, som skal til, for at de smaa Væsner kan komme op i en højere Klasse.

Og naar saa det Arbejde er gjort - hvad saa? Saa kommer det dejlige, der hedder Sommerferie, og Spørgsmaaiet er da, om disse Børn, vi her ser, og de Tusinder af deres Kammerater skal tilbringe Ferien i Adel- og andre indelukkede Gaders Baggaarde, eller om de skal faa Lov til at indsuge Landets unægtelig adskilligt sundere luft?

Dette Spørgsmaal tillader vi os at lade  at gaa videre til vore Læsere, der aldrig har svigtet, naar en god Sag stod paa Dagsordenen.

Svar nu ikke, at Solen jo slet ikke skinner, og at der altsaa ikke er "noget ved" at komme paa Landet!

Vejret kan heldigvis blive bedre - slettere i hvert Fald vanskeligt. Der er endnu nogen Tid, til Ferien begynder, og mangt ng meget kan blive solforgvldt til den Tid.

Men iøvrigt er alene det, at de smaa forlæste og trætte Børn kan komme ud til Skov og Strand, en stor Velsignelse for dem.

Derfor er det. vi beder Dem huske Børnenes Kontor i Kr. Bernikowsgade Nr. 2

(Social-Demokraten, 12. juni 1923).


Uddelingen af Klæder og Skotøj til Feriebørnene tog sin Begyndelse i Gaar Formiddags i Eksercerhuset i Gothersgade. Vort Billede viser en smuk lille Scene med en Mand, der fra de store Beholdere udsøger og tilpasser Fodtøj til de forventningsfulde Børn, der er mødt i Træsko og Kludesko. Alene dette Billede maa kunne røre mange Hjerter - og aabne manges Pengepunge. Børnenes Kontor i Kr. Bernikowsgade Nr. 2 og Filialerne i Frederiksborggade og Frederiksberggade tager med Glæde imod ethvert Bidrag.

Forventnigsfulde Skolepiger.

(Social-Demokraten, 26. juni 1923).


Børnenes Kontor uddeler Sommertøjet.

Glade Feriebørn prøver Ferietøjet.

(Atenbladet (København), 26. juni 1923).


Børnenes Kontor i Kr. Bernikowsgade 2, og en Kreds af Rollinger, der glæder sig til Jul. Bidrag modtages her, staar der ved Indgangen til Børnenes Kontor, og det skal siges til Københavnernes Pris, at de ikke gaar ligegyldig forbi. Fra det Øjeblik Kontoret aabnedes i Gaar Morges var der livligt Rykind. Maaske var Gaverne ikke saa store som tidligere Aar, men de var lige saa talrige, og mange Bække smaa.....

Omkring Børnenes Kontor grupperer sig Storbyens fattige. Børnene er uskyldige, og de forstaar måaaske knap, at der begaas Uret imod dem. Men en Ting forstaar de: Julen er nær. Og denne Tanke opfylder Børnenes Sind. Skuf dem ikke. Giv din Skærv.

(Social-Demokraten, 2. december 1923).


Spændingen i Børnenes Kontor

"Børnenes Kontor" i Kristen Bernikowsgade.

(Aftenbladet (København), 18. december 1923).


Social-Demokraten, 23. december 1923

Ingen kommentarer:

Send en kommentar