08 oktober 2023

En lille By for sig selv. (Efterskrift til Politivennen)

Folk, der i hastigt tempo passerer Enghavevej aner næppe, at der faa Skridt fra den befærdede Vej gemt inde paa en Plads ved Forsamlingsbygningen ligger en hel lille By for sig selv. "Husene" - en 7-8 gamle udrangerede Markedsvogne og et Par fhv. "Busser" - ligger omgivet af en utrolig Bunke Skrammel, og midt i det hele troner Skelettet af en Karussel.

Paa et nær, hvor Familien har været saa heldig at opnaa at faa en Lejlighed, er de alle beboede, dels af Folk, som har faaet Bolignøden at føle, dels af Folk, som - uanset Bolignød eller ej - er vant til lidt af en Nomade-Tilværelse. Man kan mene, hvad man vil om den hygiejniske Side af Sagen. Beboernes smilende og veltilfredse Ansigter tyder paa, at man tager Situationen, som den nu en Gang er, og prøver paa at tage den med godt Humør.

En Zigøjnerfamilie, som ogsaa havde til Huse der, forsvandt i al Stilhed i Lørdags, og Beboerne blev mildest talt ikke bedrøvede over Flytningen, Zigøjnerne var den eneste lille mørke kendte rigtig Forskel paa Begrebet Mit og Dit.

Og det er nu alligevel en Grundregel for saadan et lille Samfund - ligesom det for resten ogsaa er det for det større.

(Aftenbladet (København) 28. marts 1923).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar