08 maj 2024

Alberti blev i går stedet til hvile. (Efterskrift til Politivennen).

Begravelsen foregik i stilhed på Assistens Kirkegård.

Den en gang så stormægtige justitsminister hvis fald var så dybt og uopretteligt, fik i går en ganske stilfærdig begravelse på Assistens Kirkegård. Om formiddagen kl. 11 samledes nogle af den afdødes venner og slægtninge i Rigshospitalets kapel, hvor den hvide kiste stod dækket med mange kranse og med tændte lys ved hovedenden.

Efter salmen "Alt står i Guds faderhånd", talte pastor Husom fra Kildevældskirken ud fra profeten Zacharias' ord: "Herren har rejst sig fra sin hellige bolig. Stille for hans ansigt alt kød!" Præsten kom ikke ind på Albertis livshistorie. Han rettede nogle trøstens ord til dem der sørgede ved den afdødes bortgang og sluttede med en bøn for afdødes sjæl. 

Efter salmen "Lyksalig, lyksalig" sang et kort "Dejlig er jorden", mens venner af den afdøde bar kisten ud til rustvognen.

Jordfæstelsen fandt sted på Assistens Kirkegård, ikke i noget af familien Albertis to gravsteder her, men i et afsidesliggende gravsted tilhørende en fjern familie ved navn Westergaard. Gravstedet ligger helt ud mod Nørrebros Runddel.

 Pastor Husom forrettede jordpåkastelsen.

 (Social-Demokraten, 21. juni 1932).

Foto fra Dagens Nyheder, 21. juni 1932 af ligbilen og følget på vej til Assistens Kirkegård.

P. A. Albertis gravsted på Assistens Kirkegård. Busken havde på et tidspunkt overgroet korset. Men her (januar 2021) er det blevet klippet fri igen. Indskriften er ganske ulæselig. Foto Erik Nicolaisen Høy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar