29 juni 2023

"Ekstrabladet" tav og samtykkede -! (Efterskrift til Politivennen)

Til "Nationaltidendes" beskyldning for at have begået "en gemenhed"

I Nationaltidende for tirsdag kunde man læse følgende:

"Ekstrabladet", som under den tyske besættelse ikke spillede nogen hovedrolle i frihedsbevægelsen, er nu rykket i felten . . . mod et trækors på graven over en henrettet! Bladet oplyser, at der på den henrettede landsforræder Tage Petersens grav på Holmens Kirkegård er blevet rejst et trækors med navnet indridset, og erindrer om at der også i sin tid rejstes et kors på den henrettede Flemming Helweg-Larsens grav på samme kirkegård, men at dette kors blev fjernet ved, at nogen brændte det af, "Ekstrabladet opfordrer derpå direkte til, at det nye kors også fjernes - enten på den ene eller den anden måde".

Vi vil alvorligt håbe at denne opfordring til krænkelse af gravfreden ikke følges. Den stemmer ikke overens med de anstændighedsbegreber, der fandtes i frihedsbevægelsen. Når en forbryder har gjort sit regnskab med samfundet op og hans dødsdom er fuldbyrdet, er det en gemenhed at opfordre til afbrænding af det trækors, som hans pårørende har sat på hans grav.

Til denne beskyldning for at have gjort sig skyldig i "en gemenhed' havde dydens og moralens vogter på Rådhuspladsen i går intet at bemærke.

"Ekstrabladet" tav og samtykkede!

(København, 17. august 1949).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar