10 oktober 2023

Danse-Dillen tager København i Besiddelse. (Efterskrift til Politivennen).

I Palais de danse skal der afholdes Konkurrencer I Udholdenhed.
Interview med Direktør Adler Petersen.

Verden over hersker der for Tiden en fuldkommen Danse-Dille, og omtrent hver Dag bringer Telegrafen Bud om, at nu har den eller den danset saa og saa mange Timer eller Døgn i Træk. Den ene Dag er det en Danserinde, der har danset 48 Timer I Træk og ødelagt 5-6 Partnere, 2-3 Orkestre, en halv snes Grammofoner og et Parketgulv. Næste Dag lyder det fra Amerika, aten Mand med Træben har danset 64 Timer i Træk. og for at det ikke skal være helt Løgn, falder en dansegal Mand død om efter at have slaaet alle Rekorder og danset 88 Timer ustandseligt.

Hvad denne Idiotisme skal være godt for, er der vist ingen, der begriber. og man undres unægtelig ved Beretningen om, at de Dansende Indtager deres Maaltider og lader sig barbere under Dansen. Værst gaar det selvfølgelig til i Overdrivelsens Land - Amerika, men baade I London, Paris og Berlin er man godt paa Vej til at naa Amerikanerne i dette Vanvid.

Da Danse-Dillen er godt paa Vej til Skandinaven, og det i Gaar forlød. at der skulde afholdes Danse-Konkurrence i Københavns mest mondæne Danselokale "Palais de Dance", opsøgte vi Direktør Adler Petersen i Aftes, og vi traf ham i Fred. d. 7s Ioge i Dansepalæet paa Vesterbro.

- Er det rigtigt, at der »kaj afholdes Danse-Konkurrencer i Deres Lokale?

- Sagen er endnu i sin vorden, da det kniber med Lukketiden.

- Synes De Ikke, at disse Udholdningsprøver er de, reneste Vanvid?

- Fuldkommen! Men en Del er vel ogsaa stærkt overdrevet, og Telegrafen er jo tålmodig. Et er dog givet, at en Bunke Mennesker Verden over er angrebet af Danse-Bacillen, og at Smitten er naaet hertil.

- Vil De sige dermed, at der er nogen, der har tilbudt sig til Dem for at sæt en dansk Danserekord?

- Ja, der har meldt sig to Damer og en Herre, som er parat til at begynde, naar det skal være.

- Hvorledes vil De sætte en saadan Konkurrence i Scene?

- Det er ganske simpel. Jeg aabner mit Etablissement Kl. 3 og lader dem saa danse lige til Kl. 1 Nat.

- Men hvis nu Konkurrenterne vil danse videre?

- Det er netop Sagen. Hvad saa? Saa er der ikke andet for, end at Dansen fortsætte under private Former og under behørig Kontrol.

- Og Musik«?

- Den kan skiftevis besørges af Piano, Orkester og Grammofon.

- Hvad skal de Dansende have?

- De er jo billige at have paa Kost, medens de danser, og saa kan man jo udsætte nogle kostbare Præmier til de Sejrende.

- De er altsaa villig til at modtage Deltagere til Konkurrencen?

- Ja, enhver Lysthavende kan melde sg paa mit Kontor, og naar det tilstrækkelge Artal er tilstede, kan Konkurrencen begynde.

- Danser De se!v?

- Kun til Husbehov. Men ellers har jeg det godt.

- Kunde De tænke Dem selv at deltage i en snartan Konkurrence?

- Ja. hvor det drejede sig om en 2-8 Minutter, mere skal jeg ikke nyde. 

Og Adler Petersen rækker os smilende Haanden til Afsked.

---

Det lader saaledes til at København kan glæde sig til paa nært Hold at stifte Bekendtskab med den allernyeste Sports-Idioti, der næsten staar Maal med Barnevogne-Væddeløbene, og vi forstaar saa godt, at Direktør Adler Petersen lukker sine Døre op paa vid Gab for en Udholdenhedskonkurrence i Dans, da en saadan Begivenhed i det humørfyldte København sikkert vil blive en lukrativ Forretning.

Theodore.

(Klokken 5 (København) 24. april 1923).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar