10 juli 2014

Uordener

1) Burde jødebageren på hjørnet af Ulfeldsplads og Gråbrødretorv ikke tilholde sin kusk at han rengjorde fortovet og satte sin vogn derpå hvor den altid har stået i forrige tider, da han skødesløst lader den stå på gaden hvor folk skal passere. De må i det sted gå i dyndet eller langt udenom, og om aftenen stå i fare for at falde over stangen eller vognen og slå lemmerne itu.

2) To drukne mennesker blev af vægterne natten mellem den 6. og 7. denne båret op på Charlottenborg. Af dem døde om morgenen den ene og den anden blev bragt syg på hospitalet. Derfor spørges de ansvarlige om de ikke vil bære omsorg for at sådanne folk bliver bragt i arresten på en bedre måde, end nuværende urimelige at surre dem fast på en stige, måske mange har ved denne fundet sin død! Se Politivennnen nr. 21.

3) I huset nr. 184 i Fiolstræde 2. sal bor en mand som hedder Vegner som ved nattetid kaster ting ud af vinduet der let kan knuse godtfolks hoved. Dette kan husets folk bevidne.

4) Burde der ikke tænkes på at bortrydde det snavs som udkastes af husene i Nyhavn på Charlottenborgs side, som ved der at ligge i store bunker i rendestenen har standset vandet som nu oversvømmer gaden og den den lig et gadekær i en bondeby.

5) For enden af Nørregade er ved Nørrevold blevet i vinter henført en mængde sne og skarn. Denne dynge forøges hele tiden med døde hunde og katte, kallunskarn og andre uhumskheder, og sikkert ved lidt varmere vejr vil give meget skadelige uddunstninger.

(Politivennen.Hæfte 4, No. 51, Den 13 April 1799, s 815-816) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar