15 marts 2015

Ønske paa og ved Tømmerpladserne.

(Efter indsendt)
Det var at ønske at de underofficerer som har vagt ved tømmerpladsen, herefter måtte blive beordret at lade den posthavende soldat ved vagten, advare folk om at de ikke gik ind til tømmerpladsen når det var imod den tid om aftenen at der skal lukkes, da efterfølgende indtraf mandag den 15. juni forleden:

Om aftenen henimod k. 9 kom anmelderen m. fl. forbi nævnte vagt for at gå igennem tømmerpladsen og ind ad Vesterport. Men måtte da porten ind til tømmerpladsen fra Enighedsværn af var lukket, gå tilbage. Og i det mellemrum var porten ved vagten også blevet lukket, hvorpå underofficeren blev spurgt hvorfor han ikke ved skildvagten havde advaret de spadserende før de gik ind på tømmerpladsen, at porten ved vagten noget efter blev lukket (så meget mere da han efter eget udsagn vidste at porten på den anden side ved Enighedsværn blev lukket kl. 8), men svarede at han ikke var beordret til det. 

Nu var spørgsmålet hvorledes man skal komme ud. Man anmodede derfor underofficeren om at han ville gøre anstalt til at man kunne blive sat over vandet af en båd som lå der. Men det kunne ikke gå an, og desuden var samme låst. Derpå blev han anmodet om at sende bud til Vesterports vagt efter nøglerne som han da også gjorde, men imidlertid at en af de de vagthavende var efter nøglerne, kom en af vægterne på tømmerpladsen og sagde at han havde løsnet sine hunde, hvilke også kom gøende oppe på vejen. Men da vægteren havde fået drikkepenge, afværgede han dog at de ikke kom nærmere, hvilket ellers kunne have haft skrækkelige følger.

Anmelderen mener derfor at ved en klokkes anbringelse for at lade ringe ved portens lukning, eller også som førommeldt ved at lade skildvagten underrette spadserende som går derigennem, på hvad tid porten lukkes, ville sådanne ubehageligheder forhindres.
*   *  *
Udgiveren tror at lignende hændelser bedst forebygges ved hos begge udgange af tømmerpladsen at lade ophænge et malet bræt ved efterretning om lukketiden.

(Politivennen nr. 478,  [20. juni] 1807, s.7599-7602)


Kort fra 1858 som viser tømmerpladsens placering, ca. midt i billedet. Umiddelbart syd for Tivoli. Tømmerpladsen lå oprindelig ved Amalienborg Slotshave. Men pga faren for brand blev stranden ved Dronningens Enghave udenfor Rysensteens Bastion udfyldt indtil 1765, hvorefter tømmerpladsen flyttede derud.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar