09 april 2015

Forslag til vore Skribenter og Forlæggere

Ved mangfoldige skrifter, men især ved det stridbare slags, skønt også hel vel ved alle historiske osv. ville det for litteraturen og overalt for den hele læsehungrende del af efterslægten være meget kærkomment om ikke blot årstal, men måned, ja dag blev sat på titelbladet. At vide blot så meget om et skrifts tilblivelse at denne er indtruffen i det og det år er kun lidt. Og når man vil bringe kronologisk orden ind i et bibliotek er man ved denne mangel ofte yderst forlegen.

Ved denne lejlighed måtte man ønske lærde efterretninger ville engang begynde at sætte dato på numrene. Da det dog virkelig er vel meget at kræve af læserne at de hvis de vil vide når dette eller hint nummer udkom, da skulle udregne sig samme efter ugerne eller blade i almanakken.


Minerva angiver den titulære October, November og December, men det var ønskeligt om det også angav hvornår det udkom fordi det ikke overholder tiden.

Ved månedsskrifter som den forrige Minerva og andre der ikke holder ordentlig tid, måtte ligeledes den rette udgivelsestid sættes foruden den titulære, fx "Minerva for august, udkommet 12. oktober, november osv.)


(Politivennen nr. 527, 4. juni 1808, s. 8469-8470)