03 januar 2016

Bøn til Commandanten i Citadellet.

Idet man med skønsomhed erkender den beredvillighed kommandanten altid viser publikum når ønsket angår en fordring eller udvidelse af spadseregangen på Kastellet volde og den såkaldte Langelinje, håber man med tillid at De også vil tage hensyn på hvad man herved bringer i forslag.

Hidtil har man betalt 2 rigsbankdaler for spadseren på volden, og for at passere til vogns og hest af Langelinje 4 rigsbankdaler, 3 mark. årligt, og højst rimeligt har til denne forøgelse i prisen været den årsag at de kørende således var fri for bompenge på søn- og helligdage.

Da nu denne fritagelse for at betale bompenge på grund af en allerhøjst resolution, bortfalder, siden der uden for Kastellet er anlagt en bom, så er som en følge deraf denne tilladelse at turde køre denne vej, i ingen henseende besparende, og man håber derfor at kommandantskabet vil tage hensyn herpå og kun for fremtiden udsteder en slags billetter til 2 rigsbankdaler sedler der da både gav adgang til volden og Langelinje og desuden også for at passere denne sti til vogns eller hest.

At denne bøn så meget mere vil findes rimelig, håber man derved vil blive indlysende som kommandantskabet af bomforpagteren får som godtgørelse til skolen til hvem hele indtægten flyder 240 rigsbankdaler redde sølv årligt.

At flere når billetterne således nedsættes, vil nyde denne behagelige spadseretur når billetterne kan fås for 2 rigsbankdaler mod 4 rigsbankdaler 3 mark synes rimeligt især i tider hvor 2 rigsbankdaler 3 mark for en familiefar er mange penge

Ville desuden hr. kommandanten glæde det publikum der i forrige år har bidraget til skolen på denne måde, ved offentligt at melde hvor meget indtægten har beløbet sig til og hvorledes den er fordelt, ville det måske skaffe skolen en endnu større indtægt når man ser hvor mange forældreløse børn der kunne takke denne indtægt for deres opdragelse.

(Politivennen nr. 427. Løverdagen den 6te Marts 1824, s. 6895-6897)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar