20 januar 2016

Glubske Hunde paa Landet.

For omtrent 3 uger siden var en mand i Avedøre så uheldig at alle hans får, 14 i alt, blev bidt af nogle glubske hunde. Seks af disse får som var bidt i struben, døde straks. De øvrige der havde store huller hist og her på kroppen, blev med nogen omkostninger kureret.

Samme nat bed disse hunde i morgenstunden 2 får for en mand i Hvidovre. De øvrige undgik faren, da en karl kom og jog hundene væk, der ligesom vilde hunde tog flugten ad Frederiksberg eller broen. 

"Den 14. august blev en del får bidt i Brøndbyøster og nogle i Hvidovre". Fårene her græsser fredeligt - ikke i Hvid-, men Rødovre ved Ejbybunkeren på Vestvolden. (Eget foto, 2015)

Lørdag nat, den 14. august, blev en del får bidt i Brøndbyøster og nogle i Hvidovre, formodentlig af samme hunde, hvoraf den ene er en stor stort hund men en hvid rem om halsen. De 2 er rødbrogede. Rimeligvis er disse hunde af den slags som holdes indelukket om dagen i kasser og lukkes ud om natten for at holde vagt. De er glubske og farlige da de ikke er vant til at se mennesker eller andre kreaturer, men kender blot den der forsyner dem med æde og drikke. Det er derfor bondens ønske at de herrer på Frederiksberg eller Broen som holder sådanne løse hunde på deres plads ville gøre deres ure eller plankværker så høje og så tætte at disse glubske dyr ikke kan komme ud og anrette endnu større skade.

(Politivennen nr. 452. Løverdagen den 28de August 1824, s. 9107-9108)