20 januar 2016

Noget om Ilden i Vandrenderne.

I Politivennen nr. 449 fra lørdag den 7. i denne måde, s. 9062 er anført "Ønske i Anledning af IIden i Vandrendernes Underlag udenfor Nørreport". Ved at læse dette interessante lille stykke er der hos nogen af bladets læsere opvakt den største forundring over muligheden at nævnte underlag kunne være udsat for at antændes så at samme brændte med en temmelig stærk lue, hvilket har været set fra midten af broen ved Nørreport.

Læseren synes at gøre sig det begreb at det må have været underlaget af de trævandrender som fører vandet til byen og som man ser ligge tværs over fæstningsgravene. Men kan ingenlunde fatte noget begreb om hvorledes ild, tilfældigt eller af vanvare, kunne antændes der. Skulle der være muligt at sådant kunne finde sted uden ved ondskabsfuld antændelse? Man ønsker sig herover en oplysende forklaring.

I sandhed, dersom det var muligt at disse render kunne være blevet brændte således at de med et derved havde fået et uventet afløb, som en tid blev ubemærket, måtte sådant haft højst betydelige følger, var det endog kun på et sted eller ved nogle af renderne. Sagen fortjener derfor uden tvivl opmærksomhed.

(Politivennen nr. 452. Løverdagen den 28de August 1824, s. 9104-9105)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar