17 marts 2018

Kaptajn Sølling. (Efterskrift til Politivennen)

Kommandør Sølling har nu opfundet en ny lystbåd i skabning og takkelage som hans lodsbåd, men inden borde forsynet med sådanne bekvemmeligheder som endnu intet fartøj hos os, måske ikke i hele verden, kan opvise. Der er et stort værelse hvori 16 personer kan sidde til bords, to nydelige passagerkamre, et skipperkammer, et stort køkken og et renligt og a?inkende lokum.

(Fyens Stifts Kongelig allene privilegerede Adresse-Avis og Avertissements-Tidende, 10. juli 1805)

De nye kanonslupper og kanonjoller har vist sig meget godt ved de prøver som gjordes med dem på reden og følte slet ikke skudden af deres svære 35 pundinger. 4 af dem, 2 slupper og 2 joller, går nu op til Norge, under kommando af løjtnant Hagerup. Kommandør Sølling ledsager dem på denne tur i sin skønne lystbåd. Uagtet de har små sprydsejl er det efter deres bygning ikke muligt for dem at sætte lige igennem Kattegat. Med den svenske regerings forudvidende løber de indenskærs langs med den svenske kyst. De skal ligge i Frideriksværn. - Til vinter rejser kommandør Sølling til England for selv at se de greatheadske redningsbåde.

(Kongelig allernaadigst privilegerte Ribe Stifts Adresse-Avis, 16. september 1805)

I juli 1799 havde kaptajn Sølling til Fladstrand (Frederikshavn) fra England hjemført en engelsk sejlbåd som han ville til Norge med og lade bygge flere efter til norske lodsbåde.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar