15 september 2023

Moderens Hjerte brast ved Sønnens Død. (Efterskrift til Politivennen).

En rørende tildragelse i en kendt københavnsk familie.

I forgårs aftes afgik den kendte restauratør Søren Balle, den tidligere indehaver af “Kafé Stevns" på Købmagergade, ved døden. Søren Balle der er bror til restauratørerne Erik Balle, Parkhotellet, og R. Balle, Savoy-Hotellet, havde i længere tid lidt af en nyresygdom og blev for ganske nylig underkastet en alvorlig operation, som han imidlertid tilsyneladende var kommet godt over. Han havde derefter taget rekreationsophold på Skodsborg Sanatorium og befandt sig særdeles godt. Men torsdag aften fik han et pludseligt tilbagefald og døde efter få minutters forløb.

Næste morgen påtog en af hans brødre sig at overbringe deres gamle forældre, faderen er 86 og moderen 76 år, budskabet om sønnens død.

Varsomt og forsigtigt fortalte han de gamle mennesker hvad der var sket. Dybt nedbøjede greb de hinandens hænder - så sank den gamle moder om på gulvet - død i samme nu.

Budskabet om sønnens død havde lammet hendes hjerte. Moder og søn bæres sammen til graven på tirsdag. Begravelsen foregår på Vestre Kirkegård.

(Folkets Avis, 22. juni 1922).

Erik Balle optræder i et af Sophus Michaëlis breve, til William Waagner:

Ved Kløvermarken 1, Kbhvn. C.19. Avgust 1925.

Kære Herr Waagner.

Det er ikke Dagmarhotellets Direktør, men hans Broder Restauratør Erik Balle (Vesterbrogade 3), som Deres Kuffert i sin Tid blev staaende hos paa Park-Hotellet, fordi De skyldte flere Hundrede Kroner. Jeg har nu talt med Erik Balle, der siger, at Sagen forlængst er uddebatteret med Dem: Kufferten henstod i flere Aar, De betalte ikke og indfriede den ikke, hvorefter den er bleven kastet bort som værdiløst uafhentet Gods – den er i hvert Fald nu ikke til at skaffe til Veje, og De er selv Skyld deri.

Jeg kan saaledes ikke hjælpe Dem til Kufferten igen.

Deres

Sophus Michaëlis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar