10 februar 2022

Mishandling af Stedbarn. (Efterskrift til Politivennen)

For ved Mishandling at have foraarsaget sit Stedbarns Død er Huusmand Chr. Christensen Bolvig i Ringkjøbing Amt ved Bølling-Nørre Herreders Extraretsdom af 24de Marts d. A. idømt Forbedringshuusarbeide i fire Aar.

De nærmere Omstændigheder ved Sagen ere, ifølge Berl. Td., følgende: Efter at Afdøde, der var 13 Aar gl. og en uægte Datter af Domfældtes Kone, var hjemkommen fra sin Sommertjeneste, blev hun den 5te November f. A. sat til at samle Steen af en opdrættet Hedelod, med udtrykkeligt Forbud imod at gaae ind paa en til Samme stødende Rugmark. Da hun imidlertid overtraadte Forbudet, besluttede Domfældte at tildele hende en Revselse for hendes Ulydighed og tog han i den Hensigt et som Bæresele til en Trillebør benyttet treløbet 3/8 T. tykt Stykke Reeb, som han lagde dobbelt i en Længde af ca. 1½ Al. og dernæst forsynede med en Knude for at sammenholde Enderne. Med dette Reeb tildeelte han derpaa Barnet, efter at dette af hans Kone var klædt ganske nøgent af og ført ud i Kostalden, en betydelig Deel Slag over Ryggen og Lænderne, imedens han med sin venstre Haand holdt hende bøiet ned imod sin venstre Hofte, og efter at han var vedbleven hermed en Tidlang, tog hans Kone fat, hvorpaa han atter, da hun ophørte med Slagene, slog Barnet indtil de mærkede, at Skindet paa flere Steder var itu. For efter Sigende at læge Saarene hurtigere vadskede nu den Domfældte og Kone Barnet i Saltlage, som havde været benyttet til Kjødlage, men da hun under denne Vadskning besvimede, blev hun bragt tilsengs og døde her efter nogle Timers Forløb. 

Uhyret har stadigt benægtet at have havt til Hensigt at ombringe Barnet, ligesom saadant ikke heller efter det under Forhørene oplyste har kunnet antages at være Tilfældet. Barnets Moder hængte sig strax efter Fængslingen.

(Aalborg Stiftstidende og Adresse-Avis forsendes med Brevposten, ifølge Kongelig allernaadigst Bevilling 19. april 1866).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar