Tyveri. Efter at der der i Byen i den senere Tid var begaaet flere Tyverier paa Kvistkamre, som maatte antages at være forøvede af een og samme Person, og vedkommende Beboere derfor af Politiet vare blevne opfordrede til at være opmærksomme paa de mistænkelige Personer, som maatte indfinde sig, kom der en Eftermiddag et Fruentimmer op paa 4de Sal i Stedet Nr. 33 i Aabenraa og spurgte efter Frøken Petersen. Da der sammesteds for en Maaned siden var bleven stjaalet en Reisetaske med et Dousin Skørter, og den derværende Tjenestepige, hvem Fruentimmeret stødte paa, fandt hende mistænkelig, tog Pigen heraf Anledning til at følge efter hende ned ad Gaden og foranledige hende anholdt.
Den Anholdte Signe Marie Johansen nægtede i Byretten at have begaaet saavel det ovenanførte som de andre hende paasigtede Tyverier hvilken Benægtelse hun længe fastholdt under Forhøret, indtil flere af de stjaalne Gjenstande bleve fundne deels paa hendes Bopæl, deels hos forskjellige Pantelaanere. Hun tilstod da, at hun i Løbet af et Par Maaneder havde gjort sig skyldig i en halv snees Tyverier, hvorved hun i det Hele havde tilvendt sig Gjenstande til en Værdi af c. 140 Rd. Disse Tyverier, der alle med Undtagelse af et enkelt havde været forbundne med Indbrud om Dagen, havde Arrestantinden udført ved Hjælp af falske Nøgler, hvorved hun havde skaffet sig Indgang i aflaasede Kvistværelser. Da hun som anført blev antruffen i Aabenraa, var det ogsaa hendes Hensigt at see Leilighed til at stjæle, men hun blev forhindret heri. Arrestantinden tilstod ogsaa, at hun var Gjerningsmanden til det tidligere sammesteds begaaede Tyveri, idet hun var gaaet op i Kvistetagen, hvor hun med en falsk Nøgle aabnede Døren til Pulterkammeret og stjal herfra en Reisetaske og 14 Skjorter af Værdi 15Rd. 15 Mk., hvilke hun deels solgte, deels pantsatte.
Arrestantinden havde ligeledes blandt Andet en Eftermiddag indfundet sig i Stedet Nr. 26 paa Vesterbrogade, hvor hun fra en paa en uaflaaset Gang henstaaende aflaaset Kiste, som hun aabnede med en medbragt Nøgle, frastjal Slagtermester Møller 3 Kanetæpper, af Værdi 20 Rd., af hvilke hun omsyede de 2 til Gardiner og solgte det tredie til en Kludehandler. I Stedet Nr. 34 i samme Gade var Arrestantinden en Eftermiddag gaaet ind over Gaarden op ad Kjøkkentrappen og op paa et Kvistkammer, hvortil hun banede sig Adgang ved med en falsk Nøgle at aabne Hængelaasen for Døren, hvilken Nøgle hun lod sidde i Laasen; her frastjal hun Uhrmager Rumes Hustru og dennes 2 Tjenestepiger forskjellige Klædningsstykker til en Værdi af 17 Rd. 4 Mk.
Efter hvad der under Sagen var oplyst, var det ikke Trang, der havde forledet Arrestantinden til at begaae disse Tyverier, da hendes Mand, der er Haandværkssvend, gav hende Tilstrækkeligt til hendes Underhold, men alene Hang til Stads og til at leve flot.
Arrestantinden, der er 30 Aar gl. og tidligere har været straffet for Tyveri, blev ved Criminal- og Politirettens Dom i Medfør af Straffelovens §§ 306 og 307 efter samme Lovs § 230 cfr. §229 samt § 46 cfr. §§ 230 anseet med 2 Aars Forbedringshuusarbeide.
(Den til Forsendelse med de Kongelige Brevposter privilegerede Berlingske Politiske og Avertissementstidende 13. oktober 1866)
“Signe Marie Johansen, Larsens Hustrue, hjemmehørende i Kjøbenhavn; straffet for Boutikstyverier og Qvistkammertyverier. – See mist: Prot: G. Pag 288”. [1868]. Genealogisk Forlag. Militærarbejder Johan Anker Lassen og Signe Marie Johansen var blevet gift i Garnisons Kirke den 20. januar 1865
Ingen kommentarer:
Send en kommentar