Till ære for vedkommende melder Politivennen at den så farlige skik at marcherende vagter gik med fældet bajonet hvorover også der har været klaget i dette blad, ikke mere finder sted. Det er så glædeligt for iagttageren når han ser hensyn på borgerlig orden anvendt ved en stand hvis blotte navn hidtil har forekommet så mange, både i og uden for den, som en erkendt dispensation fra al anden orden end den der tilhørte taktik og subordination. Gid vi måtte vente flere sande forbedringer ved standen. Der er plads til så mange! En vil man straks foreslå her, og så meget mere vente den iværksat som den er den forrige så nær beslægtet, denne nemlig at skildvagten på sin post ikke mere måtte gå med geværet liggende over skulderen bagud med påsat bajonet. For hvor let kan ikke nogen bag ved stående eller gående ved en bevægelse af soldaten beskadiges.
(Politivennen. Hæfte 4, nr. 47, den 16. marts 1799, s 751)
"Den 5te April havde en Person, som fra Helsingøer af gik til Christianshavn, det skrækkelige Uhæld, at løbe Øjet ind paa en Skildvagts bagudhængende Bajonet. Tvende af Stadens Anseeligste Læger behandlede den Ulykkelige, der i det mindste mister Øjet, om han slipper med Livet."
(Politivennen. Hæfte 4, nr. 47, den 16. marts 1799, s 751)
Redacteurens Anmærkning
Ikke desto mindre rapporteredes om uheld med bajonetter, fx i Kongelig allernaadigst privilegerte Ribe Stifts Adresse-Avis. 17.april 1807:"Den 5te April havde en Person, som fra Helsingøer af gik til Christianshavn, det skrækkelige Uhæld, at løbe Øjet ind paa en Skildvagts bagudhængende Bajonet. Tvende af Stadens Anseeligste Læger behandlede den Ulykkelige, der i det mindste mister Øjet, om han slipper med Livet."
Ingen kommentarer:
Send en kommentar