25 september 2014

Gjentaget Ønske om Stakit for Nyhavns Hoveds Slæbested, og andre lignende Steder.

(Efter Meddelt)

Tirsdag aften den 10. november kl. 10 gik jeg med en madsperson ned af Nyhavn. Ved et af de sidste huse gik en mandsperson forbi os, han havde efter anseelse drukket for meget, eller han så mere ud efter at han gik i søvne, som en der ikke havde sovet i nogle nætter. Vi bemærkede ham begge, og min ledsager gik efter ham, da han efter den retning som han tog, nødvendig måtte komme i vandet. Vores formodning var rigtig, han var ganske tæt derved, da han sagde ham med temmelig høj stemme: De går nok fejl, hvor vil De hen? Han for sammen som om han vågnede af søvne, hvor vil De hen, ved De at De er ved Nyhavn og tæt ved vandet? Er jeg i Nyhavn, jeg logerer ude ved Grønningen ved Citadellet, og troede jeg var i Bredgade. Han fulgte ham op af Nyhavn. 

Jeg tror at det er pligt at gøre de ansvarlige opmærksomme på at der foranstalte et stakitværk, med port som lukkes om aftenen, da det er anden gang at jeg har set mennesker på dette sted nær ved at komme til ulykke. For tre vintre siden skete det at nogle af mine betjente kørte til komedien, da de var i vognen, vendte kusken. De troede at noget var i vejen, og at han ville køre ned af Kvæsthusgade, men til deres angst og forfærdelse kørte han helt ned til vandet. Til lykke var der en af dem som fik karetdøren op, sprang op og holdt hesten. Begge disse tildragelser er sandfærdige, og ønskes fremsatte i Politivennen.

* * *

Der er før i bladet forslået stakitport ved Nyhavn. Men sikkert er der mange lignende åbne slæbesteder eller alt for lave bolværk som trænger til samme forsigtighedsanstalt.

(Politivennen. Hefte 15. Nr. 187, 21. november 1801, s. 2984-2985)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar