15 april 2015

Et Råd til dem der er elskere af Kanarifugle

(Efter indsendt)

Da kanariefrø, som ellers må hentes fra Holland, nu ikke alene er svært at få fat i, men også er overordentlig dyrt, da det som skal komme hertil udefra er blevet så meget dyrere, så vil indsenderen her give et råd som kan afhjælpe denne trang og om muligt gøre den undværlig. [ulæseligt] har indsenderen i sin ungdom set en mand, der var en stor elsker af disse smukke dyr, bruge. Han havde mængder af dem og de trivedes godt og aldrig kunne man se denne mand fodre dem med kanariefrø som måske for 50 år siden end ikke var kendt i hans lille købstad.


Men derimod gav han dem havre, som måtte være rent og godt afblæst, vel modent og tørt og frem for alt ikke muggent. Man skulle forsøge dette middel! Fuglene kan godt afskalle det og æder det gerne. Hvem der engang finder det godt, vil altså gøre vel i ikke at købe det dyrere fuglefrø.


Så ubetydelig som denne artikel, kanariefrø, i det hele taget anses for, så er det det vist, at der for denne vare er spadseret betydelige summer til Holland, og for at spare enhver for denne udgift, har indsenderen heraf forsøgt at gavne ved denne anmeldelse til så belejlig tid.


(Politivennen nr. 539, 27. august 1808, s. 8654-8655)