11 november 2015

Svar angaaende Lemmene paa Slamkisten i Esplanaden

I anledning af det i Politivennen nr. 328 anførte angående 8 til 9 lemme på den nye slamkiste i Esplanaden ved Toldboden må man gøre anmelderen opmærksom på at enhver af de 18 lemme - ikke 8 til 9 - hvormed slamkisten er bedækket, er af sådan størrelse og vægt at drenge ikke kan lege med dem. Og frygten for at de kunne stjæles falder vel bort når anmelderen betænker at slamkisten er anlagt tæt bag vagten, og at en skildvagt er posteret nogle få skridt derfra.



Toldbodvej eller Esplanaden på Politivennens tid. Brokkensbod er det lavtliggende hus med det store tag i venstre side (se omtale længere nede).  

Mener anmelderen derimod ikke slamkistens lemme, men de som er anbragt over nedgangsåbningerne på akvædukten, burde han i så fald ikke alene have forklaret sig tydeligere, men også nøjere have undersøgt tingen inden han førte anke derover. For de over de nye akvædukt anbragte lemme er alle befæstede med jernkæder. Men for at disse ikke skal være de spadserende til hinder, er de anbragt underneden på lemmene i stedet for på den almindelige måde over dem. Det kan anmelderen dog vel ikke have noget imod.

(Politivennen nr. 330. Løverdagen den 13de April 1822, s. 5288-5289). 

(I Politivennen nr. 333 er et svar. Nummeret mangler desværre i Københavns Bibliotekers samling, men et svar i 335 antyder måske indholdet af indlægget). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar