13 januar 2016

Uorden i Kongens Hauge.

I den senere tid er vist gjort alt muligt for at forskønne denne have. Og gid det københavnske publikum må være særdeles tak skyldig til de autoriteter som har bidraget til det. Men desværre. Mange af de som besøger haven, bidrager selv til at gøre den mindre behagelig for dem som ønsker at profitere af den. Således har indsenderen af dette som daglig besøger haven, fundet følgende uordener:

1) En del af de piger og ammer som søger haven med børn, har fundet for godt at blege og tørre deres smudsige bleer der. Det forårsager et væmmeligt syn for de spadserende.


2) Det meste tid af dagen er haven fuld af den ringeste klasse af mennesker som ved deres elendige påklædning forvandler den til et jammersted i stedet for et adspredelsessted. Og det er ikke sjældent at man bliver plaget om almisser der hvor man søger at glemme dagens sorger.


3) Man finder de fleste skyggefulde steder belagt med sovende væsner hvis påklædning ofte i de forskellige stillinger som de ligger i, viser blottelser som i højeste grad er anstødelige.


"Tillige ville vist vedkommende høje autoritet særdeles forbinde publikum  ved at åbne indgangen fra hjørnet af Gothers- og Kronprinsessegade da den dog ligger belejligst for den største del af byens beboere" (Indgangen på hjørnet af Gothersgade og Kronprinsessegade er i dag åben. Den blev flyttet ved Gothersgades udvidelse i 1920'errne. Eget foto 2015)

De to sidste punkter kunne sikkert afhjælpes, hvis der ved begge indgangene i stedet for skildvagterne blev anbragt gartnerkarle som det var tilfældet i ældre tid. Disse ville ved den daglige øvelse bedre kunne adskille hvem der burde have adgang til haven eller ej. Det kan man ikke forlange af skildvagten som måske 1 eller 2 gange i den tid han ligger i tjenesten, kommer på post der.


Tillige ville vist vedkommende høje autoritet særdeles forbinde publikum  ved at åbne indgangen fra hjørnet af Gothers- og Kronprinsessegade da den dog ligger mest belejligt for den største del af byens beboere.


(Politivennen nr. 441. Løverdagen den 12te Juni 1824, s. 8025-8027)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar