Politimester Krohn i Rendsborg bekendtgør den 25., at den tidligere opfordring fra politiets side til forældre, formyndere og lærere om at holde deres børn og lærlinge i streng tugt og ligeledes de foretagne revselser af gadedrenge som gjorde optøjer "har for så vidt ikke haft det forventede resultat, da de staden besøgende danske officerer og ordonanser endnu stedse på gaden fornærmes ved spotnavne og på anden måde". Med hensyn hertil foranlediges politimesteren til den bekendtgørelse at general Signorini har tilkendegivet ham at i fald sådanne fornærmelser skal gentages, vil vedkommende pågribes af dertil kommanderede soldater og eventuelt tillige børnenes forældre blive arresteret. (Fyens Av.)
Ribe Stifts-Tidende, 3. marts 1851.
I søndags bemærkede en vejfarende at en lille slesvig-holstensk trikolor af papir var påhæftet vejviseren ved Brunde. Den blev selvfølgelig taget bort og politiet kom snart på spor efter de pågældende der formodentlig ville vise regeringskommissæren som kom ad denne vej, hvor meget de respekterede forbuddet imod oprørsemblemerne. Denne gang var det to kvindelige Stammverwandte der ville vise deres mod: en landmand Brixs datter og en tjenestepige. Begge har fået lejlighed til i 5 dages uforstyrret ro og ved en tarvelig kost der ikke ophidser fantasien, at anstille dybe betragtninger over deres politiske færd. (Freia).
Ribe Stifts-Tidende, 4. marts 1851.
For at gøre ende på det uvæsen som tyske og navnlig hamborgske og holstenske aviser endnu bestandig driver ved at opdigte ondskabsfulde løgne og bagvaskelser om den danske nation og regering ved at stille alle dens handlinger i det sletteste lys og således nær og vedligeholde utilfredsheden i hertugdømmerne, skal finansminister Sponneck nu have taget den beslutning at fratage en del af disse blade, så vidt vides 14, tilladelsen til at forsendes med dansk post. Når man ved hvor mange abonnenter flere af disse blade har i hertugdømmerne, er det let at begribe at denne vist nok rigtige foranstaltning i flere henseender vil gøre sin virkning.
Ribe Stifts-Tidende, 14. marts 1851.
31. marts 1851 opløstes den slesvig-holstenske hær.
Der er skruet godt op for progagandaen i dette mindeblad for troppernes hjemkomst 1851. De to pæle bærer navnene på slagmarker i hhv 1848: Bov, Fredericia, Slesvig, Dybbøl, Nybøl, og 1849-1850: Gudsø, Ullerup, Dybbøl, Frederikstad og Mysunde. Til venstre herfor leger (en hjemvendt soldat?) med sin søn og et billede af Frederik 7. på væggen, mens til højre en officer formentlig skal til at fortælle en kvinde at hun er blevet enke.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar