08 juni 2022

Fattiges Begravelse fra "Almindeligheden". (Efterskrift til Politivennen).

Hr. Redaktør! Tillad mig at fremdrage et af de mange eksempler på hvilken ringeagt der bliver de arbejdere til del, der - efter at være opslidte i samfundets tjeneste - bliver indlagt på en af de "milde" stiftelser. End ikke efter døden ophører denne ringeagt. Fredag formiddag ville en murersvend R. tilligemed nogle fagfæller overvære sin faders begravelse, som skulle foregå fra "Almindeligheden". Skønt følget indfandt sig før den til begravelsen fastsatte tid, var "jordpåkastelsen" allerede foretaget; der stod kun tilbage at bringe liget til Vestre Kirkegård, hvor den endelige afslutning skulle finde sted. Da den funktionær som havde givet anvisning på hvor "kisten" stod, blev adspurgt om hvad tid den afdøde kunne ventes at blive bragt på kirkegården, svarede han: "Å, han skal snart være der - han skal komme med det første læs!"
Hvilket minde en søn - under sådanne omstændigheder - beholder om sin faders begravelse, vil jeg overlade til læserne at danne sig en mening om.

L.

(Social-Demokraten 23. marts 1886) 

"Almindeligheden" var et folkeligt navn for Almindelig Hospital i Amaliegade. Det blev nedrevet i 1895 og afløst i 1892 af det nye hospitalskompleks på Nørre Alle på Nørrebro. 

Almindelig Hospital, lighuset. I baggrunden Amaliegade 19, hjørnet af Fredericiagade 2. Public domain. Kbhbilleder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar