09 juli 2023

Mestertyven Hedvig Jensen (1873-?). (Efterskrift til Politivennen)

Hedvig Jensens generalieblad starter allerede i "Politiefterretninger" nr. 27, 4. marts 1897. Her står Hedvig Jensen, 23 år, idømt 2½ års forbedringshusabejde for tyveri og løsgængeri. 


4 Aars Forbedringshus.

Den mange Gange tidligere straffede kvindelige Tyv Hedvig Jensen, der for længere Tid siden anholdtes, sigtet for at have begaaet nogle Lommetyverier paa Raadhuspladsen i København, har nu faaet sin Dom. Hun har ikke aflagt Tilstaaelse, og blev dømt paa Indicier. Straffen blev fastsat til 4 Aars Forbedringshus. 

(Vestsjællands Social-Demokrat 10. april 1920).


En hysterisk Forbryderske.

Danmarks største Lommetyv

Den tidligere omtalte Hedvig Jensen, der af sine 53 Aar har tilbragt de 3½ Aar i Forbedringshuset og de 15 Aar i Tugthuset, var i Lørdags fremstillet i Forhør l Byretten i København. Hedvig Jensen er Danmarks største Lommetyv, idet ingen har begaaet saa mange Lommetyverier som hun. Hun er nu arresteret efter at have stjaalet en Haandtaske i Magasin du Nord, og da Politiassistenten opfordrede hende til at fortælle Sandheden for hurtigere at faa Ende paa Sagen, blev hun aldeles hysterisk og skældte ham ud for en Bandit og en Sjover. Den Kavaler skaffede mig sidst 4 Aars Tugthus, raabte hun til Dommeren, og det vil han prøve paa igen, men det skal blive Løgn.

Da Dommeren derefter bad hende om at moderere sine Udtryk, blev Hedvig Jensen endnu men gal, sna Dommeren maatte afbryd« Forhøret og lade den skældende og smældende Kvinde føre 1 Arresten i««.

(Social-Demokraten for Randers og Omegn 11. maj 1925).


Den kvindelige Lommetyv driller Dommer Eide.

Et muntert Forhør i Gaar.

Den kvindelige Tyv og Lommetyv Hedvig Jensen, der forleden blev anholdt paa Foranledning af Magasin du Nords Detektiv, Frk. Julie Nielsen, var i Gaar fremstillet I Byrettens 8. Afdeling hos Dommer Eide.

Rapporten fortæller, at Hedvig Jensen er født 1873 og siden 1904 straffet med henholdsvis 2 og 2½ Aars Forbedringshus, 3 Aars og to Gange 4 Aars Tugthus, og at der siden hendes sidste Løsladelse den 5. Juni i Fjor og Indtil hendes Anholdelse i Aar er forøvet over 50 uopdagede Lommetyverier, men st der efter hendes Anholdelse Ikke er anmeldt et eneste Lommetyveri.

Kort efter Løsladelsen i Fjor havde Hedvig Jensen faset Plads hos en Dame, Fru Ebberøe, hvor hun havde Kost og Logi og en maanedlig Løn af 20 Kr. Til fru Ebberøe, der bl. a. havde set, at Hedvig Jensen var I Besiddelse af en Mængde Dameportemonnæer og Dametasker havde hun fortalt, at hun havde et flot Møblement staaende i et Telt ved Smedelinien og at hun havde en Forretning 1 Odense.

Denne Udtalelse bragte Dommer Eide til at spørge Arrestantinden, hvordan det forholdt sig hermed.

- Hvad rager det Dem? svarede hun.

- Jeg spørger Dem, om det er rigtigt?

- Nej, Gu' er det ej!

- Hvorfra har De faaet alle de Sager, der er fundet i deres Besiddelse?

- Af mine Venner!

- Hvem er det?

- Det bliver aldrig opklaret,

- Hvor ligger det Telt, De har Deres Dagligstuemøblement i?

- Paa Maanen!

Nu bliver Dommer Eide, der er i Besiddelse af en engleblid Taalmodighed. endelig vred.

- De skal svare ordentligt

- Jeg har ikke noget at svare paa - jeg er uskyldig. Basta!

Saa opgav Dommer Eide Ævret for denne Gang og udsatte Forhøret for at der i Mellemtiden kan indhentes nye Oplysninger om den genstridige Dame. hvilket forøvrigt næppe er tvingende nødvendigt, eftersom bl. a. Frk. Nielsen med Bestemthed har genkendt hende rom den Kvinde, der opholdt sig tæt op ad den i Magasin du Nord bestjaalne Dame. Fru Frederiklen. og overfor en af Opdagerne udpegede Hedvig Jensen i Forbryderalbummet

(Folkets Avis (København) 13. maj 1925).


Den kvindelige "Lommetiv" løsladt.

Magasin-Detektiven Julie Nielsens beviser duede ikke.

Sagen mod den kvindelige "Lommetyv" Hedvig Jensen, der for nogen Tid siden paa Foranledning af Magasin du Nords Husdetektiv, Frk. Julie Nielsen anholdtes som sigtet for et Tnsketyveri, er i Gaar afsluttet ved Byretten hos Dommer E i d e.

Som før omtalt havde Frk Julie Nielsen i nogen Tid haft Hedvig Jensen i Kikkerten, og da der en Dag blev stjaalet en kostbar Metaltaske med Indhold, som en besøgende Dame havde lagt fra sig i Magasinet. henledte Frk. Julie Nielsen Politiets Opmærksomhed paa Hedvig Jensen, der blev anholdt, men nægtede at have forøvet Tyveriet.

Sagen blev overgivet Politiassessor Prytz til Undersøgelse, og efter nogen Tids Forløb havde Politiassessoren konstateret, at efter Hedvig Jensens Anholdelse var der ikke her i Byen forøvet et eneste lommetyveri, medens der forelaa Anmeldelse om ca. 50 endnu uopklarede Lommetyverier, som Hedvig Jensen nu ogsaa sigtedes for at have begaaet.

Hendes Forhold talte ogsaa mod hende. Hun havde tilbragt 17 Aar af sit Liv indenfor Fængslets Mure, saa der var tiltrods for, at hun tiden sin sidste Løsladelse havde ført en som det syntes uangribelig Tilværelse jo nok Grund til Mistanke, og særlig ivrig var Frk Julie Nielsen for at føre Beviser mod Arrestantinden - bl. a. erklærede hun, at den Dame, der havde stjaalet Tasken l Magasinet, havde Knapstøvler paa, og Hedvig Jensen brugte netop saadanne.

Imidlertid er det siden hen blevet opklaret, at Tasketyverlet fandt Sted Dagen før Detektiven bemærkede Hedvig Jensen i "Magasin", og paa samme Maade er det efterhaanden, som vi i forrige Uge meddelte, gaaet med de øvrige Beviser. Af hele det store Materiale, der var samlet mod Hedvig Jensen, har der Ikke været noget som helst, der kunde bruges mod hende, da det endelig kom til Stykket.

Efter at Dommer Eide i Gaar havde gennemgaaet Sagen fra Ende til anden, løslod han derefter Hedvig Jensen - af Mangel paa Bevis.

(Folkets Avis (København) 16. juni 1925).


Lommetyverierne ved "Ranch"

En af de Bestjaalne genkender Hedvig Jensen

Efter at der i de sidste Maaneder af forrige Aar havde fundet en Del Lommetyverier Sted i Trængselen paa Ranchs Hjørne, anholdtes kort før Jul den for Lommetyveri meget ofte straffede Hedvig Jensen, en Kvinde, der er midt i Halvtredserne. Hun har imidlertid nægtet sig skyldig.

I Gaar fremstilledes hun i Byretten hos Dommer Jorgen Jensen, hvor hun paany grædende paastod, at hun intet havde begaaet, og at hun sidste Gang var dømt uskyldig.

Der mødte nogle Vidner i Retten. Fru Overretssagfører Sørensen, der i Oktober havde mistet sin Pung ved Ranchs Ur, havde bemærket Hedvig Jensen i Nærheden og var overbevist om, at hun var Tyven.

To andre Damer, Fruerne Andersen og Erhardt, havde omtrent samtidig mistet deres Portemonnæer paa samme Sted, men ingen af dem genkendte Arrestantinden.

Sagen udsattes, bl. a. for at Fængselslægen kan undersøge Hedvig Jensens mentale Tilstand.

(Folkets Avis (København) 25. januar 1928).


Storforbrydersken skal til Observation.

Den kvindelige Storforbryderske Hedvig Jensen, som har tilbragt næsten Halvdelen af sit 40-aarige Liv i Fængslerne, var i Gaar fremstillet for Dommer Jørgen Jensen. Denne Gang er hun sigtet for at have begaaet en Masse Lommetyverier paa Strøget. Hun har bestemt nægtet at være Gerningsmanden, men det er bemærkelsesværdigt, at samtidig med, at hun blev fængslet, er Lommetyverierne hørt op.

Der forelaa for Dommeren en Erklæring fra Fængselslægen, som gaar ud fra, at Hedvig Jensen bør undersøges af Prof. Wimmer, og dette vil nu ske.

(København 4. februar 1928)


Anbragt paa Sct. Hans.

I København blev en Dame, Hedvig Jensen, anholdt for en Række Tyverier i Stormagasinerne. Hun er straffet flere Gange tidligere og gjorde Indtryk af denne Gang ikke at være helt normal. Retslægeraadet har nu erklæret at hun er sindssyg, og det er derfor besluttet, at hun nu skal anbringes paa Sct. Hans Hospital.

(Social-Demokraten for Randers og Omegn 4. september 1928)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar