Større udgravningsarbejder - anlægges af en ny vej og et villakvarter.
Vestre Kirkegård, om ikke i øjeblikket, så dog ad åre, byens smukkeste kirkegård, har længe trængt til en udvidelse, og omkring nytår bestemte man sig så til at påbegynde det store foretagende - til dels for at modvirke arbejdsløsheden.
Det er langs hele vestsiden, man vinder nyt terræn. Umiddelbart udenfor kirkegårdens læbælte findes der her en bred Udgravning, stammende fra anlæget af godsbaneterrænet, hvor man fyldte en del af Kalvebod Strand ud. Endnu findes i fordybningen en del kolonihaver, men de vil snart forsvinde til fordel for kirkegårdens nye terrasseanlæg.
Det er som et anlæg af en sådan art, udvidelsen foregår. I alt vil der blive tre terrasser, som forbindes med ramper, og for at skabe forbindelse med den øvrige kirkegård, anlægges terrassen ud for midterkapellet højere. Henad terrasserne vil de mange gravsteder blive anlagt, og det påtænkes at indrette gravkamre.
Direktør Berg fra begravelsesvæsenet fremviste i går sammen med inspektøren det hele terræn for pressen. I øjeblikket er 4 tønder land under arbejde, og man beskæftiger 100 mand, men i alt skal der indvindes det dobbelte areal. Indtil nu er der udført jordarbejde for 80.000 Kr., alt i alt kommer man op på nogle hundredtusind, et bestemt beløb kan man ikke fastsætte, de fleste penge medgår til arbejdsløn.
Direktør Berg fortæller os om de vanskeligheder, som skal overvindes, det er særlig de mange store kampesten, som volder besvær. Det er gammel havbund, man arbejder på, og rundt omkring i aflejringerne må stenene sprænges bort, men med det samme har vi materialet til de mange stensætninger og trappepartier, føjer direktøren til. Og for at man rigtig skal kunne glæde sig ved det store, smukke anlæg, bliver der oppe ved Vigerslev Allé et udsigtspunkt.
Og bagved kapellet er man gået i gang med at anlægge et parti i fransk havestil, med store, klippede hække. Også det skal blive meget smukt, man forsikrer os noget enestående, i hvert fald noget ualmindeligt, for en kirkegård.
(Dagbladet (København), 17. marts 1921)
Foto fra Nationaltidende, 17. marts 1921 som også havde været på besøg med Berg. Udgravningen stammede fra anlægget af godsbaneterrænet hvor man fyldte en del af Kalvebod Strand ud. En del kolonihaver lå her. Samtidig blev Nordre Kapels hvildkalkede vægge farvet "en ganske lys, rød og mere fortrøstningsfuld farve". Og et nyt orgel anskaffet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar