03 marts 2021

Arrestationer i Slesvig. (Efterskrift til Politivennen)

Fra Flensburg skrives i "Dagbl.": I de sidste Dage er der faldet Dom i et Par ret mærkelige politiske Sager. En praktiserende Læge i Lek, som ei havde undset sig ved for kort Tid siden under et Gilde, at udbringe en SkaaI for "Schleswigholstein", har faaet sin Underretsdom, der lød paa 3 Gang 5 Dages Fængsel paa Vand og Brød, stadfæstet ved Appellationsretten, og en herværende Borger er det gaae; endnu værre. Det hændtes i Oprørsaarene, at en herværende fanatisk Slesvigholstener, Bogbinder Sauermann, af egen Drift og for at vise sin "Gesinnungstüchtigkeit" fik det Indfald at fange og arrestere nuværende Herredsfoged, daværende Advokat i Flensborg, Blauenfeldt, som han derpaa førte til Rendsborg, hvor Blauenfeldt sad arresteret i nogen Tid. I den Anledning har Blauenfeldt senere anlagt Sag imod ham, og Sauermann er nu ved Underretten idømt et halvt Aars Tugthusstraf. Sagen er formodenlig alt appelleret.

(Ribe Stifts-Tidende 25. januar 1855)

Underetsdommen over Sauermann blev ved appellationsretten ændret til 3 måneders simpelt fængsel. Mod en kaution på 1.000 Rdl. fik han tilladelse til at rejse til Hannover. Da han ikke kom tilbage, fik familien besked på at lade ham vide at hvis han ikke indfandt sig inden 8 dage, ville kautionen blive inddraget.

Blauenfeldt var i starten af Krigen 1864 blevet ansat som herredsfoged. Hans virke før var dog ikke glemt, se to andre afsnit her på bloggen, det ene her og det andet her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar