"Søndagen den 5te ds. om Morgenen Kl. 9 passerede vi Undertegnede Toldbodbommen for at begive os til vore Hjemsteder. Strax efter bleve vi overraskede af en meget stærk Snebyge i Forening med en stærk Nordøstkuling, der nødte os til at søge den nærmeste Havn. I den Formening, at Havnen ved "Trekroner" var en Nødhavn, tyede vi dertil og lod Ankeret falde, hvorhos vi strax efter vor Ankomst til Havnen meldte os til den Næstkommanderende og ansøgte ham om Tilladelse til at opholde os i Havnen, indtil Veiret blev gunstigt for os. Efter indhentet Tilladelse fra Løitnant Wrisberg blev dette tilstedet os, men ikke destomindre modtog vi samme Dags Eftermiddag af Løitnant Wrisberg Ordre til inden Daggry næste Morgen at forlade Havnen uden mindste Hensyn til Vind eller Veir. Da vi næste Morgen (Mandag) paa Grund af stærk Storm og haard Frost ikke turde begive os paa Reisen med vore smaa Fiskerqvaser, bleve vi liggende i Havnen for at oppebie Toldbodbommens Aabning, efter hvilken vi vilde søge ud i Kjøbenhavns Havn. Vi ansøgte derfor endnu engang Løitnant Wrisberg om Tilladelse til at forblive i Batteriets Havn, men vi bleve til vor store Forbauselse modtagne paa en saa inhuman og grov Maade, at man ikke skulde tro det muligt af en saadan Mand; han betitlede os saaledes "Slyngler og Æsler, der havde stjaalet sig ind i Havnen", og tilkendegav os, at saafremt vi ikke uopholdelig gik tilsøes, vilde han med sin Travaillebaad lade os hensætte paa Gammelholm.
- En saadan Fremgangsmaade er i Mands Minde aldrig paa denne Plads bleven viist nogen Skibsfører, og vi kunne umulig tro, at Løftenanten ved denne Leftighed har handlet i Overensstemmelse med sin Foresattes Betaling eller i disses rette Aand."
(Jyllands-Posten 18. januar 1862).
Der er muligvis tale om Gerhard Frederik Wilhelm Wrisberg (1816-1896). Han var på daværende tidspunkt kaptajnløjtnant, næstkommanderende for korvetten Hejmdal og inspektionsofficer ved Søetatens Drengeskole og medlem af Skolekommissionen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar