20 april 2024

Kampen med Røgplagen paa Nørreport Station. (Efterskrift til Politivennen).

"Brummerne" skal fjernes.

Folk, der i disse Dage passerer Nørrevold, vil ud for Nørregade og ud for Gothersgade bemærke, at der er rejst Plankeværker om de derværende til Nørreport Station hørende smaa firkantede Bygninger, og vil rimeligvis spørge sig selv: Hvad mon der nu skal foregaa?

Det er Kampen mod den saa meget omtalte Røgplage paa Stationen, der er indtraadt i en ny Face. De to smaa Huse, hvor de store Ventilatorer hidtil har haft deres Plads - i Huset ved Nørregade sad den i sin Tid saa berygtede "Brummer" - skal fjernes, idet det har vist sig, at de ikke opfyldte deres Mission paa tilfredsstillende Maade. I Stedet for vil der nu udfor Nørregade komme to og ud for Gothersgade en stor Aabning, der vil blive indhegnet med store Stenbalustrader. Det er Entreprenørfirmaet Th. Petersen og Arvid Holm, der har taget det nye Anlæg i Entreprise, og naar Gadearbejdet er færdigt, hvilket menes at ville ske ret hurtigt, tages der fat paa selve Stationen.

Her vil udfor Hovednedgangen, mellem Avis- og Chokoladekiosken blive indrettet en mindre glasoverdækket Ventesal og samtidig vil der fra Nedgangen ved Nørregade, helt hen til sidste Nedgang paa den anden Side Frederiksborggade, blive lagt et Halvtag, og der vil blive ledet Varme ud fra Gothersgade Elektricitetsværk, bl.a. for at modvirke Taagen, idet Varmen nemlig splitter Taagedannelsen. 

Man mener ved disse Foranstaltninger at kunne faa Bugt med de Ulemper, der nu lige siden Stationens bygning har voldet Personale og Publikum saa mange Kvaler. 

At de to Huse oppe paa Overfladen nu bliver fjernet, er der i al Fald ingen der vil beklage - nogen Pryd har de aldrig været.

(Aftenbladet (København) 24. august 1929).


Ny Ventesal paa Nørreport Station.

Haandværkerne lægger sidste Haand paa Værket.

I disse Dage er Haandværkerne ved at slaa de sidste Søm i den nye Ventesal paa Nørreport Station. Som bekendt har man længe savnet en større Ventesal paa den røgplagede underjordiske Station, og dens mange Stamrejsende kan allerede til Nytaar glæde sig over at komme til at tilbringe Ventetiden i forholdsvis komfortable Omgivelser, lidt mere beskyttede mod Røgen end ude paa selve Peronen.

(Social-Demokraten 24. december 1929).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar