16 august 2015

En Malstrøm ved gammel Strand.

Ved hjørnet af Gammestrand og Naboløs er et hul som virkelig fortjener opmærksomhed.

Det er nemlig den derværende dybe ind under gaden gående rendesten som fører til slamkisten ved stranden, og hvis svælg er så stort at det godt kan opsluge et voksent menneske, især da underfladen går ind i en skråning og er meget slibrig.

Når det regner stærkt, er den der løbende strøm frygtelig, og dersom et barn eller et beruset menneske på en sådan tid var så uheldig at falde deri, var dette kaput, for bandet ville straks føre det ind under gaden, inden man kunne tænke på nogen redning.

Man har ikke sjældent set at forældre har i avisen lyst efter bortkomne børn. Hvem ved om alle disse er fundet eller hvem vil nægte muligheden i at dette sted har været nogles grav. Anmelderen kan derfor ikke undlade her i dette blad at omtale nævnte sted, ligesom han allerede for 2 år siden har gjort opmærksom derpå, men endnu uden følge. 

I hans tanker burde stedet forsynes med en god jernrist hvis man ikke herom skal komme til at anvende ordsproget: "Det er for sent at lukke brønden, når barnet er druknet."

(Politivennen nr. 181, Løverdagen den 19de Juni 1819, s. 2923-2924) 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar