17 maj 2022

Højres Arbejder- og Vælgerforening. (Efterskrift til Politivennen)

Denne artikel er del af en serie om Emil Heinrich Ryssel: Højres Arbejder- og Vælgerforening (stiftelse). Ryssel og Folketingsvalget 1887Emil Ryssel som LotterikollektørEmil Heinrich Ryssel (1846-1923).

Emil Heinrich Ryssel (1846-1923), politiker. Uddannet typograf. Åbnede 1877 en manufakturforretning på Nørrebro. Støttede C. Goos' valg i 5. kreds. Stiftede 6.10.1881 en vælgerforening i 5. kreds med navnet Højres arbejder- og vælgerforening og var organisationens formand i to år, herefter trak han sig til fordel for Carl Ploug. 

"Højres Arbejder- og Vælgerforenings Medlemsblad" er Navnet paa et nyt Organ, der fra 1ste April foreløbig vil udgaa en Gang hver Maaned. Bladets Ansvarhavende er Hr. Manufakturhandler E. H. Ryssel, og dets Navn antyder tilstrækkeligt, hvor det hører hjemme. Heller ikke om dets Opgave kan der næres nogen videre Tvivl, naar man ser, at største Delen af dets Spalter med en sjælden Generøsitet er helliget "Social-Demokraten" og det socialdemokratiske Arbejderparti. Idet vi til en anden Dag udsætter den Fornøjelse nærmere at gaa ind paa "Medlemsbladets" Absurditeter, skal vi foreløig indskrænke os til at anbefale dets "Velyndere" og "Velhavere" ikke at gøre sig store Illusioner med Hensyn til Frugterne af de Kapitaler, som stikkes i Foretegendet.

(Social-Demokraten 2. april 1882)

Højres Arbejder og vælgerforening passerer Kongens Nytorv på Grundlovsdag på vej fra Christiansborg Ridebane til Kongens Have ca. 1885. Tv. Det Kongelige Teater, th. Harsdorffs Palæ. Mange tilskuere og et par hesteomnibusser der forsøger at passere hinanden. O. 1880-1889. Kbhbilleder, public domain.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar