19 juli 2018

Bekiendtgiørelse Lorenz Fisker. (Efterskrift til Politivennen)

På Holmens Kirkegård ligger Lorenz Fisker begravet. Om ham følgende beretning:

Contreadmiral Lorenz Fisker, Commandeur af Dannebrogsordenen, har indsendt til det Kongelige Admiralitets- og Commissariats-Collegium en Rapport fra Søekapitain og Ridder Johannes Krieger, hvoraf erfares, at han paa et Krydstogt med 5 af Hans Majestæts Orlogsbrigger den 19de Juli sidstleden 7 a 8 Mile S. til W. fra Lindesnæs har mødt en Convoi, bestaaende af 47 Skibe under Bedækning af den engelske Krigsbrig Forward, kommanderet af Lieutenant Bannes, og at han har havt det Held at tage den hele Convoi og derefter indbringe samme til Christianssand, paa det engelske Krigsskib nær, som ved Synet af de Kongelige Orlogsbrigger flygtede med Force af Seil, og da det ikke kunde indhentes af den ene af de danske Krigsbrigger, som gjorde Jagt paa samme, undkom.

Denne Convoi var, i Følge Rapporten, afgaaet fra Skiærene ved Gothenborg den 17de Juli tilligemed en anden Convoi af 150 Skibe, som efter Skippernes Udsigende havde en Fregat og 3 Brigger til Bedækning.

Efter den over de tagne Skibe indsendte Liste bestaae deres Ladninger af følgende østersøiske Varer, saasom Hør, Hamp, Seildug, Hvede, Rug, Manufacturvarer, Planker, Bielker, Tømmer, Bræder, Talg, Vox, Tiære, Øl, Potaske, Kobber, Jern, Staal og Glas.

Skibenes Drægtighed anføres deels efter Tons, deels Commercelæster, og udgiør i det Hele 3684 1/3 Tons og 2240 Læster.

Hvilket efter Hans Majestæts allerhøieste Befaling herved bekiendtgiøres.
Hovedqvarteer Frederiksberg Slot, d. 8 Aug. 1810.

F. Bülow
Generalmajor, Hans Majestæts tienstgiø-
rende General-Adjutant og Chef for
General-Adjutantstaben, Rid-
der af Dannebrog.

Dagen, 8. august 1810.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar