10 februar 2015

Anmeldelse i Anledning af det i Politivennen No. 415 indrykkede angaaende Assistens Kirkegaarden uden Nørreport.

(Efter indsendt).

Begyndelsen og anlægget af enhver ny indretning må nødvendigvis i en og anden henseende enten mere eller mindre, være forbundet med mangler og vanskeligheder som efter mulighed i behørig tid og orden bør søges afhjulpet.

En fordomsfri og upartisk undersøgelse og bedømmelse af alle befindende omstændigheder ved den ny Assistens Kirkegårds anlæg kan vise at trangen gjorde det til en nødvendighed i en så rå og uforberedt tilstand, af  mangel på andet sted, straks at betjene sig pladsen. At der følgelig ved et arbejde af sådan beskaffenhed som dette må for øjeblikket befindes adskillige mangler, er uundgåeligt.

Den det måtte interessere og der vil behage at henvende sig, enten til en eller begge af de værdige og indsigtsfulde to mænd som overbestyrelsen af anlæggets udførelse er betroet, vil ikke mindre end indsenderen af dette finde sig ved velvillige ufortrødne efterretninger og oplysninger underrettet om planen mv. og overbevist om at al mulig opmærksomhed og flid bliver anvendt for såvel at afhjælpe de lokale hindringer og mangler, som og for i alle delene efter genstandens vigtighed at give indretningen  en plan- og hensigtsmæssigt skønhed og fuldkommenhed. Men enhver over dette anlægs begyndelse foregreben offentlig anke og ensidig dom er urimelig og kan næppe udrette andet end hos den usagkyndige og dadlelystne, at gøre den nidkæreste bestyrelse mistænkt og forhadt. Derimod vil sikkert ethvert til de ansvarige overbestyrere indsendt beskedent andragende og grundet forslag med taknemmelighed blive modtaget og efter befindende mulighed benyttet.

(Politivennen nr. 417, 19. april 1806, side 6591-6593)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar