04 januar 2016

Anmodning til 3 Hundeeiere.

1) I Gothersgade nr. 12 er en slem stor sort pudelhund som farer på folk der går forbi huset. Den 26. f. m. fik en mand sin nye frakke helt iturevet, og da man siden har bemærket at hunden ikke har aflagt sin glubske bane, så anmodes ejeren om at holde den inde eller afskaffe den.

2) Lejeren af pavillonen eller det såkaldte Samsons Tempel i Kongens Have holder samme sted en hund til vagt på de tider pavillonen ikke er åben. Denne hund gør en utålelig støj såvel dag som nat med gøen og tuden, og foruroliger på det ubehageligste beboerne af Sølvgade. Da man formoder at denne tuden stammer fra at hunden sulter, så bedes hundens ejer ikke at glemme den pligt han skylder sit dyr, da hunden ikke kan leve af lugten af de makroner der sælges om sommeren.

3) For kort tid siden blev en mand i Dronningensgade på Christianshavn bidt et stort hul i sit ben af en stor, styg hund som kom farende ind på ham. Siden har man oftere set den fare glubsk på folk, blandt hvilke et ungt menneske sidste fredag d. 19. marts fik sin gode kjole spoleret i det ene skøde. Hunden er altså farlig for gamle, for børn og ubevæbnede. Den er en art puddel med 4 hvide sokker og en hvid krans om halsen og mangler polititegn. Har denne hund nogen ejer, så var det godt om han måtte tilholdes at forsyne den med mundkurv eller holden den bundet, før den afstedkommer større skade. Man har bemærket at den undertiden har fulgt en fattig brødkone der skal bo i nr. 248 i ovennævnte gade hvor den sikkert i det mindste har et tilflugtssted.

(Politivennen nr. 430. Løverdagen den 27de Marts 1824, s. 6955-6956)

Redacteurens Anmærkning.

Gothersgade 12 har siden 1859 været nr. 36. Det er opført 1849. Dronningensgade 248 skiftede til nr. 18 i 1859. Det blev senere henlagt til komplekset Dronningensgade 18-20 E/F Søndervoldgården III.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar