07 januar 2016

Til Vedkommende

Tilgiv at jeg først nu skriver til dig, skønt du allerede sidste sommer gav mig anledning til det. Din opførsel dengang i båden tæt ud for pælene i Kalvebod Strand, ved at affyre måske over tyve skud ud over de badende i vandet, mishagede vist mange og vist endnu meget mere den som en af dine forladninger bibragte et blødende sår på brystet. Det var derfor ønskeligt at du i tilstundede badetid og fremdeles i fremtiden ville skåne os for dine narrestreger. Hvis du imidlertid ved denne lejlighed skulle tabe for meget af dine utidige fornøjelser, så vil jeg råde dig til at bøde på tabet ved ligesom smådrengene at anskaffe dig en hyldebøse. Lev vel!

(Politivennen nr. 433. Løverdagen den 17de April 1824, s. 7000-7001)


Redacteurens Anmærkning

Kalvebod Strand forløb nogenlunde langs nutidens Sønder Boulevard, tæt på nutidens Istedgade. Vesterbro lå langs Vesterbrogade. Vandet kunne ved storme nå helt derop, som det fremgår af en artikel i Kjøbenhavnsposten, 13. marts 1834 om en orkanagtig storm fra nordvest natten mellem lørdag 8. og søndag marts 1834:
Paa Vesterbro oversvømmedes ei alene de ved Kallebodstand liggende Marker og Enge; men Vandet gik endog ind i Haverne og enkelte Steder op til Husene. 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar