10 august 2016

Dobbelt Varsko for en farlig Faldgrube ved det Kongelige Hømagazin.

1) Som bekendt er slamkisten langs med det kongelige hømagasin belagt med brædder. en foranstaltning som ingen kan indvende noget imod hvis de NB var således fastslået at ingen ulykke kunne afstedkommes ved at betræde dem. Dette er imidlertid ikke tilfældet, og indsenderen blev fredag den 20. dennes overbevist derom på en højst ubehagelig måde, idet han ved at betræde et par af disse brædder, sank ned i den særdeles dybe slamkiste til over skulderen, og blev på det væmmeligste tilsølet, hvorved han dog ikke tilføjedes nogen anden skade end den hans klæder tog. Var en pige der mødte indsenderen, med et barn på armen kommet et par minutter før, havde hun været udsat for en lignende, ja rimeligvis endog for en større fare, da hun næppe havde været i stand til ved egen hjælp at komme op igen.

Man anmoder derfor om at denne farlige mangel afhjælpes snarest muligt.

2) Forleden eftermiddag gik anmelderen over de brædder som ligger langs med hømagasinet, og da han næsten var ved enden af dem, gik der et bræt itu under ham, så at han faldt gennem lige til skuldrene. til lykke holdt han sig på albuerne, og slap på denne måde for at plumpe i det så vidt han ved nogle alen dybe mudder. Med børn som faldt i, ville det være ude, og selv voksne turde vel have grund til at frygte for at omkomme i mudderet. Man tør da sikkert vente at den liste der mangler, på det hurtigste bliver istandsat så at fold uden fare tør gå ad denne vej.

(Politivennen nr. 805, Løverdagen den 4de juni 1831, s. 389-390)

Redacteurens Anmærkning.

I Politivennen nr. 808, 25. juni 1831, s. 459 bekendtgjordes at brædderne over slamkisten nu var bragt i fast leje.

Det Kongelige Hømagasin var sammenbygget med Hestgardens Kaserne i 1790'erne. Oprindelig i loftsetagen. Den lå ud mod nuværende Vester Voldgade, og nedbrændte i 1798. Det blev genopført, denne gang med 7 brandgavle i hovedkasernen. Kasernen kunne tages i brug igen 8. marts 1799. Foto Erik Nicolaisen Høy.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar