09 november 2020

Indbrud i Helsingør Toldkammer-Directeurbolig. (Efterskrift til Politivennen)

Helsingør den 3. ds. Mandag morgen udbredte det rygte sig at der den foregående nat var begået en her i byen heldigvis sjælden forbrydelse, nemlig et indbrudstyveri i Øresunds Toldkammerdirektørbolig hvor et vindue i fløjen udad til Sofiegade var fundet hensat udenfor på gaden med en sønderslået rude og en sekretær i værelset opbrudt.

Ved den i den anledning af politiet straks påbegyndte undersøgelse, opstod der fra først af formodning om at tyven ikke var kommet udefra, men derimod snarere efter at have begået forbrydelsen, havde sønderslået ruden og aftaget vinduet for at give det udseende af at gerningsmanden havde skaffet sig adgang til værelset ved indbrud gennem vinduet. 

Mistanken henledtes straks ved forskellige omstændigheder på husets tjener der havde sit kammer i nærheden af det værelse hvori tyveriet var begået og god lejlighed til at sætte sig i besiddelse af nøglen til samme. Og efter at de stjålne koster, navnlig en kostbar gulddåse med brillanter og nogle flere prætiosa, tilsammen omtrent 550 rbd.'s værdi, var fundet skjult i en bunke sand i kælderen, tilstod tjeneren at være gerningsmanden. Han var opsagt at forlade sin tjeneste den 1. april og havde i anledning heraf bestemt sig til forinden at benytte sin herres fraværelse til at sætte sig i besiddelse af dennes penge som han antog at være forvarede i sekretæren i dennes eget værelse, hvilken han derfor om natten opbrød med en håndøkse.

Han fandt imidlertid kun omtrent 6 rbd i småpenge hvorfor han bestemte sig til for dog at få noget for ulejlighed, af de i sekretæren gemte prætiosa at tage de ovennævnte. Han er født i København, 20 år gammel og så vidt vides ikke før tiltalt eller straffet. (Hels. A.)

(Kjøbenhavnsposten, 5. april 1851)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar