26 december 2022

Lille Mary. (Efterskrift til Politivennen)

Et hjemløst Barn begraves.

I Gaar fandt der paa Vestre Kirkegaard en lidt usædvanlig Begravelse Sted. Det var en lille 12 Aars Pige Mary Jensen, der blev begravet.

Mary var et hjemløst Barn, der var bleven fundet af Folk fra "Kontoret til forvildede Børns Redning". Hendes Moder var død, hendes Fader rejst her fra Byen. Mary selv flakkede om som hjemløs, indtil hun blev fundet og anbragt paa Børnehjemmet i Valby. Hun skrantede allerede, da hun kom derind; og til Trods for at man gjorde alt for at hjælpe hende, viste det sig snart, at hun var redningsløs fortabt.

Det var en heftig Underlivssygdom. der havde angrebet hende, og den lille Mary døde en Dag aabenbart uden rigtig at have forstaaet, hvorfor hun var blevet sat her i Livet.

- - -

Funktionærer fra Kontoret kom bærende med hendes Lig i Gaar paa Kirkegaarden.

Den lille Kiste var dækket med Grønt. som lille Marys smaa Kammerater havde bundet. Alle Børnene, 22 i Tallet, fulgte hende til Graven, hvor Pastor Ussing talte om den gode Hyrde.

Saa sænkede de Kisten ned, medens Lille Marys smaa Kammerater stod og saa undrende til, uden rigtig at forstaa, hvad det var, der gik for sig

De græd allesammen, fordi deres lille Kammerat havde forladt dem, endskjønt hun jo, som Præsten havde sagt, var gaaet hjem til den gode Hyrde.

(Aftenbladet (København) 28. marts 1903).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar